Πώς ο Γ. Παΐσιος «επιδιόρθωσε» διαστημόπλοιο της NASA (vid)

Ο Γεώργιος Τάουϊλ είναι Σύρος ελληνορθόδοξος, βαπτισμένος στην Λαοδικεία, είναι ψυχίατρος των αστροναυτών στη NASA, ακαδημαϊκός στην Νέα Υόρκη. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα, αλλά όταν επισκέφθηκε το Αγιο Ορος πήρε την απόφαση να γίνει μοναχός.

Οπως αφηγείται ο ίδιος, λίγες ώρες πριν την κουρά του ο γέρων Παΐσιος του είπε:

«Δεν πρέπει να γίνεις μοναχός, σπούδασες γιατρός και η αποστολή σου είναι να παίρνεις τον πόνο από τους ανθρώπους. Σήμερα κιόλας θα κατέβεις στην Αθήνα. Τα έχω τακτοποιήσει όλα, που θα μείνεις κ.λπ. Αν υπακούσεις θα είμαι πνευματικός σου, αλλά να ξέρεις είμαι αυστηρός».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του του ζήτησε να φύγει για την Αθήνα την επόμενη αλλά ο γέροντας ήταν κάθετος: «Σήμερα θα φύγεις αλλιώς κάνε ότι καταλαβαίνεις, αν μείνεις δεν θα είσαι τίποτε, ούτε γιατρός ούτε μοναχός».

Ο Γ. Τάουϊλ ο ψυχίατρος της NASA και πνευματικό παιδί του π. Παϊσίου, μιλάει στο παρακάτω βίντεο για την θεραπευτική της Ορθοδοξίας που είναι ίδια με την ψυχιατρική και για την απώλεια ενέργειας όταν μισούμε.

Επίσης μιλάει για το πώς τον ακολούθησαν στο Άγιον Όρος δύο καθηγητές της NASA, όπου ο γέροντας Παΐσιος τους έλυσε ένα πρόβλημα που τους απασχολούσε επί δύο χρόνια σχετικά με κάποιο διατημόπλοιο, μιλώντας τους Ελληνικά.

Μιλάει ακόμη για έναν άθεο κοσμοναύτη που τον είδε ο Γ. Τάουϊλ ως ψυχίατρος μετά από 8μηνη παραμονή του στον διαστημικό σταθμό. Ενώ ήταν μόνος του επί οκτώ μήνες δεν βίωσε μοναξιά διότι ένοιωθε όπως είπε, την παρουσία του Θεού.

Προκείται για την μαρτυρία ενός σοβαρού – μη κληρικού – ανθρώπου και επιστήμονα. Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε να “πιστέψει” κανείς το οτιδήποτε. Δείτε το βίντεο και από εκεί και πέρα, οι κρίσεις και τα συμπεράσματα είναι ελεύθερα και προσωπικά για τον καθένα.

 

VIDEO EDO

Add a Comment

Your email address will not be published.