«Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου» οι διπλωματικές αποστολές των πρεσβειών σε εν δυνάμει κινητικότητα; ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Μια έξυπνη δική μας κίνηση λόγω της αδιαλλαξίας του σουλτάνου μπορεί να μας  φέρει τόσο  κοντά στο «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ; 

Το διπλωματικό επεισόδιο με τους τούρκους ακουμπάει πλέον τις Πρεσβείες των δύο χωρών;   

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Έχει φοβηθεί το μάτι μας με τον κ. Ερντογάν. 

Στην προεκλογική καμπάνια του ανακαλεί πρέσβεις , διώχνει  και εξευτελίζει πρέσβεις βλ. τον αντίστοιχο Ισραηλινό λόγω των επεισοδίων στην Γάζα. 

Αργότερα μπορεί να κλείσει Προξενεία, Πρεσβείες, να απομακρύνει διπλωματικές αποστολές. Ότι θέλει μπορεί να κάνει καθότι έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. 

Μια έξυπνη Ελληνική κίνηση που μας δίνει ένα καλό προβάδισμα στο θέμα της αιχμαλωσίας των δυο παιδιών μας στρατιωτικών πως δύναται άραγε να εκληφθεί στο μυαλό του Ερντογάν; 

Πως θα αντιδράσει ο μισαλλόδοξος στο όλο εγχείρημα εν μέσω κρίσιμης προεκλογίκης περιόδου ; 

« Την μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ). 

Με την κίνηση αυτή, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι».  

Η απόφαση του ΣΑΓΕ, σύμφωνα με τα parapolitika.gr βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με σκοπό συγγραφεί σχετική τροπολογία και να προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να την αποδεχτεί και να προχωρήσει έτσι το ΥΠΕΘΑ σε υλοποίησή της με την κατάθεση σε κάποιο από τα σχέδια νόμου του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν λίαν συντόμως στη Βουλή. 

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει τριπλό στόχο:  

Νομικό, που θα αποτελέσει τον άσσο στο μανίκι της υπερασπίσεως του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλακίσεώς τους που θα υποβληθεί λίαν συντόμως, καθώς έτσι τα δυο στελέχη του Στρατού μας αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης. 

Οικονομικό, καθώς έτσι υλοποιείται η υπόσχεση των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία προσπάθεια τονώσεως του ηθικού τους αλλά και καλύψεως των μεγάλων εξόδων των οικογενειών τους, για να λαμβάνουν «αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό». 

Ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό – εκτιμούν πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ – ότι καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ΕΔ δεν ξεχνούν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.»  

http://www.thetoc.gr/17 Μαΐ. 18 (23:56) | upd: 18 Μαΐ. 18 (08:43) 

Από την μια πλευρά έχουμε:  

Τους  δυο αιχμαλώτους  στρατιωτικούς μας πλέον ως διπλωματικούς  υπαλλήλους ενταγμένους στην εκπροσώπηση της  Αποστολής της Ελληνικής  Πρεσβείας. 

Από την άλλη πλευρά έχουμε την αδιαλλαξία και το σύρσιμο μιας άδικης υπόθεσης επ ωφελεία των σκοτεινών βλέψεων του σουλτάνου. 

Και χαιρόμαστε αλλά και προβληματιζόμαστε 

Προβληματιζόμαστε διότι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ομίλησε σε ανύποπτους χρόνους για « διπλωματικό επεισόδιο που θα ξεκινήσει από την Θράκη» και για « ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ»  

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σχετικά  με το διπλωματικό επεισόδιο της Θράκης που ξεκίνησε με την διαφυγή των οκτώ τούρκων στρατιωτικών μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα το 2016 και αποκορυφώνεται με την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας… 

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 δημοσιεύθηκε από το «ΗΓΓΙΚΕΝ», 23 Σεπτεμβρίου 2012 

« Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».

Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

 

Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». 

Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»

«Όχι!», μου λέει. »Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. 

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. 
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»http://topothoumeno.blogspot.gr/2018/03/blog-post_67.html 

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σχετικά  με την ανάκληση των ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ 

« Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον γέροντα Παϊσιο στο κελλί του, στην Παναγούδα. Προβληματισμένος, τον ρώτησα αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και μου είπε, ότι  

«όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα, 

τότε θα πρέπει να πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…» 

 Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας 

(Βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994») 

Κάθε Ελληνικό σπίτι και Εκκλησία προσεύχεται και εύχεται  να δοθεί τάχιστα λύση στην απελευθέρωση των δυο παλληκαριών μας. 

Βιώνοντας το δράμα αυτών των δυο παιδιών μας αισθανόμαστε και εμείς αιχμάλωτοι ( αν και πραγματικά είμαστε )  στα σκοτεινά γεωπολιτικά παρασκήνια που μας περικυκλώνουν δραματικά τα τελευταία 24ωρα. 

Με την ευχή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ να έρθει η πολυπόθητη λευτεριά σε όλους μας. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.