Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ» ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας διαψεύδει κάθε διαρροή στα ΜΜΕ, η οποία τον συνδέει άμεσα ή έμμεσα με συμφέροντα διεθνούς ή εγχώριου ενδιαφέροντος, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τό μόνο κίνητρο της συμμετοχής του Μητροπολίτου στα συλλαλητήρια είναι η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και η ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο,τιδήποτε άλλο διαδίδεται είναι πλάνη ή σκόπιμη προσβολή.

Είναι γνωστό ότι όταν η αλήθεια ενοχλεί και όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, τότε επιστρατεύεται η συκοφαντία. Τότε ανακαλύπτονται γεγονότα του παρελθόντος, διαστρεβλώνονται και στήνονται σενάρια συνωμοσίας.
Αυτό συνέβη και προχθές, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βεργίνα για τη Μακεδονία.

Οι αλήθειες που ειπώθηκαν εκεί, η αλήθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν, παρά την προηγηθείσα ανακοίνωση για ακύρωση του συλλαλητηρίου εξαιτίας της βροχής, για να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαιά τους, για τα δίκαια της Μακεδονίας που καταπατώνται από τη συμφωνία των Πρεσπών, ενόχλησαν ορισμένους.

Καί αφού οι προηγούμενες συκοφαντίες τους για παρακρατικούς, τραμπούκους, φασίστες και εθνικιστές έπεσαν στο κενό, επινόησαν νέες, ότι δήθεν μοναχοί και μητροπολίτες επηρεάζονται, καθοδηγούνται ή και χρηματίζονται από τους Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνει το Υπουργείο Εξωτερικών από τη χώρα μας ή από άλλους. Πίστευσαν μάλιστα ότι βρήκαν και την απόδειξη σε μία αγιαστική πράξη που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας το 2016, με την οποία η «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Παλαιστινιακή Εταιρεία», μία Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1882 και της οποίας σήμερα προεδρεύει ένας πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου, εγκαινίασε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Τούς διέφυγε όμως ότι η έδρα του Ελληνικού Παραρτήματος δεν είναι στη Βέροια, ούτε πολύ περισσότερο στη Μονή Παναγίας Δοβρά, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Και ο μόνος λόγος της επισκέψεως αυτής στη Βέροια ήταν ότι ο επικεφαλής του Ελληνικού Παραρτήματος κατάγεται από τη Βέροια και θέλησε να φέρει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρωσίας και Πρόεδρο της Ενώσεως στην πατρίδα του.

Ήταν τιμή για την πόλη η επίσκεψη αυτή και η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τους υποδέχθηκε με χαρά, όπως υποδέχεται κάθε επίσημο επισκέπτη στη Βέροια. Μάλιστα ο τ. Πρωθυπουργός της Ρωσίας επισκέφθηκε μία ακόμη φορά την πόλη μας και εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου κατά τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνος. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Άν κάποιοι νομίζουν ότι έχουν ανάγκη μητροπολίτες και μοναχοί να χρηματισθούν ή να επηρεασθούν από Ρώσους ή οποιουσδήποτε άλλους για να υψώσουν τη φωνή τους για τη Μακεδονία και την πατρίδα μας είναι γελασμένοι και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλώς κάνει και απελαύνει όσους αποδεδειγμένα βλάπτουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση ούτε με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας ούτε με κανέναν άλλο. Αν έχουν αποδείξεις για τους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες τους, ας τις προσκομίσουν άμεσα. Διότι διαφορετικά αποδεικνύονται περίτρανα κοινοί συκοφάντες και λασπολόγοι.

Είναι γνωστό, άλλωστε, σε όλους το αφιλοχρήματο του Μητροπολίτη μας, γι᾽ αυτό και αποτελεί απολύτως έωλη συκοφαντία και μόνο η σκέψη ή πολλώ μάλλον ο υπαινιγμός κάποιων ότι χρηματίζεται για να υπερασπισθεί το όνομα και την ταυτότητα της Μακεδονίας.

Τά παραπάνω αποτελούν συγχρόνως απάντηση και σε όσα συκοφαντικά και ενδεχομένως κατευθυνόμενα ακούστηκαν στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας από τον πρόεδρό του κ. Τσαπαρόπουλο, τα οποία τον εκθέτουν στους συμπολίτες μας και στον λαό της Ημαθίας που στην συντριπτική του πλειοψηφία καταδικάζει το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και αγωνίζεται με κάθε τρόπο για να μην ισχύσει μία συμφωνία με τραγικές συνέπειες για τη Μακεδονία και την πατρίδα μας, σαν αυτή που υπογράφτηκε πρόσφατα.

Οι όποιες συκοφαντικές προσπάθειες θα πέσουν στο κενό γιατί η στάση του Μητροπολίτου στο κρίσιμο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθορίζεται από το αίσθημα της ευθύνης του για τον τόπο και της αγάπης του για τη Μακεδονία μας και μόνο, έχοντας ως πρότυπο τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, ο οποίος εδιώχθη και συκοφαντήθηκε βάναυσα από το αθεϊστικό καθεστώς της εποχής του διότι μιλούσε περί της εν Χριστώ αληθείας.»

Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης,στη Βέροια τον Νοέμβριο του 2016

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Add a Comment

Your email address will not be published.