Πριν διαλυθούν θα μας κτυπήσουν οι τούρκοι με ΜΠΟΡΕΣ – ΜΠΟΡΕΣ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Αγιορείτης Μοναχός το 1998  έλαβε καθ ύπαρ( στον ξύπνιο του )  ένα παράξενο μήνυμα από ΑΓΙΟ  που τον προειδοποιούσε:  

« την Μακεδονία οι τούρκοι πριν διαλυθούν θα την κτυπήσουν με μπόρες- μπόρες»  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τότε δεν μπορούσε  ο Αγιορείτης να καταλάβει τίποτε και δικαιολογημένα. 

Με ρωτούσε τι μπορεί να σημαίνει αυτό και εγώ με την σειρά μου απευθύνθηκα σε εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς παράγοντες και φυσικό ήταν τότε όλοι  να χαμογελούν στις ερωτήσεις μου. 

Μόνο ένας επιχώριος μητροπολίτης φωτισμένος μας υπέδειξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με πυραυλικές επιθέσεις. 

Για τα στρατιωτικά μεγέθη τότε της τουρκίας αυτό ήταν αδιανόητο. 

Σήμερα όμως; 

« Η γνωστή τουρκική ιστοσελίδα Savunma Sanayi St ξαναχτύπησε με νέα προκλητική ανάρτηση της στο Twitter. Αυτή τη φορά, επιχειρεί να προπαγανδίσει το αυξημένο βεληνεκές του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Bora. 

Στο συγκεκριμένο tweet, η ιστοσελίδα έχει εμφανίσει χάρτη του Αιγαίου, ο οποίος απεικονίζει ποιες αεροπορικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελληνική Επικράτεια της Ελλάδας βρίσκονται εντός βεληνεκούς του συστήματος και το ακριβές βεληνεκές του όταν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία της τουρκικής επικράτειας.

Φαίνεται πως η ιστοσελίδα – η οποία απηχεί τις θέσεις του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας – προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιδείξει την ισχύ των «εθνικών» οπλικών συστημάτων της Τουρκίας και παράλληλα να καταδείξει το πόσο ευάλωτη είναι η πατρίδα μας σε πιθανή επίθεση.» Πηγή: Military Today

http://www.onalert.gr/stories/h-nea-apeilh-ths-tourkias-propagandizei-pws-xtupa-th-mish-ellada-me-to-puraulo-bora/69076 

 

« Η προκλητικότητα της Τουρκίας βαίνει ολοένα και μεγαλύτερη με τους ιθύνοντες στην Αθήνα να παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση της Άγκυρας την στιγμή που οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν όπλα ικανά για ένα πρώτο αιφθνιδιαστικό πλήγμα θέτοντας σε υπηρεσία το βαλλιστικό σύστημα Bora των 280 χλμ. όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. 

Με τοποθετημένα τα συστήματα στην ανατολική Θράκη η ακτίνα δράσης τους μπορεί να πλήξει το σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ ακόμα και εάν τοποθετηθεί σε βάθος 50 χλμ. από τα τουρκικά παράλια μπορεί να πλήξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τις Σποράδες (Σκύρος, Σκόπελο, κτλ.) και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται ουσιαστικά για την μισή Ελλάδα.​ 

Εντάχθηκε άρον-άρον στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το τακτικό πυραυλικό συγκρότημα BORA με βεληνεκές μάχης 280χλμ ενώ οι Τούρκοι κινούνται για το BORA-2 με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης. 

«Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου BORA-1 (KAAN-1) είναι 280 χιλιόμετρα» λένε οι Τούρκοι και πλέον απειλούν ανοιχτά. Για την Θεσσαλονίκη η απόσταση αυτή είναι 270 χλμ.. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Κανίκλι ανακοίνωσε ότι ο τακτικός βαλλιστικός πύραυλος Bora που ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία ROKETSAN, εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στρατού. 

Η Τουρκία πλέον έγινε «βαλλιστική δύναμη».  

Ολα δείχνουν ότι μετά τον BORA ακολουθούν και τα υπόλοιπα βαλλιστικά συστήματα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η ROKETSAN ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας έκδοσης …με μεγαλύτερη φονική εμβέλεια. 

Πρόκειται για το γνωστό σύστημα που μας «απειλούσε» ο τουρκικός τύπος πριν καιρό το οποίο φτάνει στην Αθήνα απειλώντας την χώρα μας ξεκάθαρα εφόσον συστοιχίες αυτού του συστήματος τοποθετηθούν στα μικρασιατικά παράλια. 

Και τι κάναμε ως χώρα; Τίποτα απολύτως. 

Τεχνικές προδιαγραφές πυραύλου Bora 

Διάμετρος 610 mm 

Βάρος 2.500 kg 

Κατευθυνόμενο σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης (KCS) με υποβοηθούμενη αδράνεια 

Σύστημα πλοήγησης (ANS) 

Αεροδυναμικός έλεγχος με σύστημα ελέγχου ηλεκτρομηχανικής κίνησης 

Τύπος καυσίμου: Σύνθετο στερεό καύσιμο 

Βάρος κεφαλής 470 kg 

Ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος Bora με εμβέλεια 280 χλμ. (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan), είναι το τελευταίο επίτευγμα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών πυραυλικών δυνάμεων , μετά τους πυραύλους J-600Yildirim, οι οποίοι μαζί με το BORA αποτελούν « στρατηγικό όπλο» στα «χέρια» του σουλτάνου Ερντογάν…στην μάχη για την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου πελάγους και των τεράστιων κοιτασμάτων που ευρίσκονται κάτω από την θάλασσα. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερης εμβέλειας βαλλιστικό σύστημα που εντάσσει σε υπηρεσία ο τουρκικός Στρατός και αναμφισβήτητα συνιστά κύρια απειλή όχι μόνο για τον Έβρο αλλά και για τα νησιά του Αιγαίου.» https://hellas-now.com/i-misi-ellada-entos-tis-aktinas-drasis-toy-toyrkikoy-vallistikoy-pyrayloy-bora-eisilthe-se-epicheirisiaki-etoimotita/ 

1998- 2018 μεσολάβησαν δυο δεκαετίες και το μυστήριο – προειδοποίηση στον μοναχό  κατά κάποιο τρόπο λύθηκε . 

Οι τούρκοι ανέπτυξαν το πυραυλικό σύστημα BORA- BORA 

και το τοποθέτησαν απέναντι μας για να μας κτυπήσουν με ΜΠΟΡΕΣ- ΜΠΟΡΕΣ. 

Φυσικά δεν πρόκειται να κτυπήσουν κοινωνικό ιστό όπου διαβιεί μουσουλμανικό στοιχείο βλ. Δυτική Θράκη αλλά βέβαιον είναι ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι πρώτη  επιλογή τους σε περίπτωση εμπλοκής. 

Εδώ και καιρό που εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος τύπος – ονομασία του πυραυλικού συστήματος είχαμε ερμηνεύσει το γεγονός – προειδοποίηση στον μοναχό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία επισημάναμε την επικινδυνότητα των γειτόνων μας αλλά φυσικά δεχόμασταν την χλεύη των τουρκολάγνων . 

Σήμερα όμως; 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.