ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ Που να ήξερε ο Τσίπρας ότι έβγαλε διάγγελμα δίπλα στον ΤΑΞΙΑΡΧΗ της Ιθάκης και με ότι σημαίνει αυτό;

Ο χωματένιος  δρόμος για το αλώνι του κάστρου της Ιθάκης που έγινε το περιβόητο διάγγελμα  μοιάζει με Γολγοθά. 

Άραγε τελείωσε ο Γολγοθάς της Ελλάδας; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Που να γνώριζα ότι εκεί που πήγαινα παλαιότερα  για να ανάψω το κανδήλι  και να θυμιάσω την μεσαιωνική ερημοκλησσιά του ΤΑΞΙΑΡΧΗ θα έκανε τόσο κόπο ο πρωθυπουργός μας να ανέβει και να μας  « ανάψει τα κανδήλια» της εξόδου από τα μνημόνια; 

« Από ένα αλώνι του κάστρου, με θέα το λιμάνι, το διάγγελμα Τσίπρα

Από ένα σημείο στη θέση Κάστρο-Πανόραμα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό με αφορμή την έξοδο από τα Μνημόνια. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, «ένα αλώνι στη θέση Κάστρο – Πανόραμα με την υπέροχη θέα όλου του λιμανιού του Βαθέως ήταν η θέση που στάθηκε ο πρωθυπουργός, χωρίς πόντιουμ, και ανακοίνωσε το διάγγελμα εξόδου απο τα μνημόνια». 

Το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, προφανώς για να αποφευχθεί η παρουσία πολιτών.» http://www.iefimerida.gr/news/438659/apo-ena-aloni-toy-kastroy-me-thea-limani-diaggelma-tsipra 

Πριν πολλά χρόνια όταν το μέρος ήταν σκέτο χαλάσματα πάνω στην στροφή της δημοσιάς παρουσιαζόταν ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ και προέτρεπε  τους διαβάτες Ιθακήσιους. 

  • Ελάτε στο σπίτι μου να με επισκεφτείτε, περνάτε και με ξεχνάτε   

Ουδείς τότε μπορούσε να ερμηνεύσει το θαυμάσιο αυτό, μέχρι που πριν λίγα χρόνια μια ευσεβής γυναίκα χήρα αποφάσισε με την συνδρομή πιστών Ιθακησίων και κληρικών να ανακαινίσουν εκ βάθρων και στην αρχική του μορφή , με τις ίδιες καστρόπετρες το ερημοκλήσι του ΤΑΞΙΑΡΧΗ . 

Διατήρησαν το χωματένιο πάτωμα , την πέτρινη  Αγία Τράπεζα και τα βυζαντινά ανοικτά παραθύρια του. 

Σήμερα με την Αγάπη  και την ευλάβεια τους το πανηγυρίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου όταν η εκκλησία μας τιμάει το εν Χωναίς Θαύμα του Αρχαγγέλου, όπου ο Ταξιάρχης  θαυματουργικά καταπόντισε την ροή του ποταμιού  που οι αντίχριστοι άλλαξαν την κοίτη  του για να πνίξουν το προσκύνημα  του στις ΧΩΝΑΙΣ της Μικράς Ασίας 

Σίγουρα ο ίδιος ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ να στεκόταν δίπλα στον πρωθυπουργό και να άκουγε το διάγγελμα του και αυτά που έλεγε 

«Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. Φασιστικές συμμορίες, βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπραςhttps://www.newsbomb.gr/politikh/story/909834/diaggelma-tsipra-apo-ithaki-trapezites-eginan-prothypoyrgoi-kai-ypoyrgoi-eginan-trapezites 

Και φυσικά ήταν παρών και  χαμογελούσε ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ που είναι ο προστάτης του Ελληνικού έθνους μουρμουρίζοντας: 

« –Εγώ θα καταποντίσω τους τοκογλύφους και τους αντίχριστους που προσπάθησαν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων σε τούτο το μέρος. Και θέλουν να εξαφανίσουν το Παγκόσμιο προσκύνημα που λέγεται Ελλάδα»

Γνώριζε άραγε ο πρωθυπουργός μας τι φαινόταν μέσα από την εικόνα που έβγαινε  με το διάγγελμα. 

Στην Αγιοτόκο Χώρα της νήσου Ιθάκης από την μια πλευρά του  πρωθυπουργού φαινόταν το σπίτι που γεννήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ στο Περαχώρι και στην αντίθετη πλευρά πρόβαλλε η ΠΑΝΑΓΙΑ των Καθαρών στο βουνί της μέσα από την θάλασσα. 

Όλα αυτά δεν ήταν τυχαία , είναι πνευματικώς σημειολογικά και έπεται συνέχεια. 

Στην κορυφή του Γολγοθά του χωματένιου δρόμου στην Ιθάκη  πού έγινε το  πρωθυπουργικό διάγγελμα ήταν ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με το ερημοκλήσι του  . 

Ο μακρύς δρόμος της φραγκοκρατίας- τοκογλυφίας  τελειώνει σε λίγο καιρό με φοβερό πόλεμο  , το κέρδος όλων μας ήταν  η γνώση και η πείρα μέσα από τις φοβερές αδικίες που επέστησαν επί των κεφαλών μας. 

¨Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, 

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, 

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. 

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, 

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, 

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, 

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή 

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.¨ ΚΑΒΑΦΗΣ 

 

Με Πίστη και Ελπίδα  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.