ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ Η νύκτα των Ιμίων έφερε την νύχτα των Μνημονίων και σήμερα την νύχτα των ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ;

ε αυτό το πανέμορφο εκκλησάκι στην Μήλο ένας τούρκος τουρίστας φωτογράφιζε το τοπίο. 

Ήταν η εποχή των μεγάλων Ολυμπιακών έργων. 

Στην έντονη  συζήτηση που ανοίξαμε μαζί του ακόμα  και για τις ιστορικές σχέσεις των δυο λαών , μας επεσήμανε δίχως να το αιτιολογήσει. 

Δεν θα αργήσει πολύ ,που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες στην χώρα σας το ΑΙΓΑΙΟ θα γίνει τουρκικό.

Κοντέψαμε να τον « ρίξουμε» ο λόγος του λέγειν από τον γκρεμό, εκεί κάτω στις περίφημες κατακόμβες, αλλά μας συγκράτησαν άλλοι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο τούρκος τουρίστας κάτι γνώριζε διότι είχε προηγηθεί το σκηνικό των Ιμίων. 

Πάμε  λοιπόν πολύ παλιά γιατί η αρρώστια ξεκινάει από πολύ βαθιά. 

Υποσχέσεις- υπαναχωρήσεις- συμφωνίες – ατυχίες –απιστίες – προδοσίες. 

Τώρα ήρθε ο συνολικός λογαριασμός και καλούμαστε να τον πληρώσουμε εδώ και τώρα .  

Και επιθυμούν να τον πληρώσει ακόμη και η Ελληνική Ιστορία δίνοντας τζάμπα ένα μεγάλο κομμάτι της σε σφετεριστές και παγκοσμιοποιητές . 

Το πληρώνει ακόμα και η ιστορικότητα της Μακεδονίας λόγω της γύμνιας μας. 

Φυσικά η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ δεν πωλείται γιατί είναι η καρδιά της ΕΛΛΑΔΟΣ. 

Επίκαιρος όσο  ποτέ άλλο ο Ξενοφών « για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησέ τον»  

Κρίση των Ιμίων ονομάζεται συμβατικά η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων. Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1 

Τότε Κεμαλιστές, σήμερα νεοθωμανοί .ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ 

ΚΑΙ σήμερα εν έτη 2018 τι κάνει ο Σουλτάνος ; 

Θέλει να μετατρέψει  όλο το ΑΙΓΑΙΟ σε ΙΜΙΑ ψάχνοντας παρατυπίες στα αρχεία της συνθήκης της Λωζάννης. 

«  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή σε Τούρκους ειδικούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα αρχεία της ομώνυμης  συνθήκης, για την κυριότητα των 18 ελληνικών  νησιών,  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταλάβει η Ελλάδα.  

Στη Νικομήδεια παλαιότερα , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.» https://www.pentapostagma.gr/27 Ιανουαρίου 2018, 

Μας βλέπει έτσι « ψόφιους»  και μας κουνιέται ο Ερντογάν καθότι  στις ημέρες μας άνοιξε και το θέμα της επέκτασης της  αιγιαλίτιδος. 

« Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας αναφέρει ότι «η Άγκυρα δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο» και καμία «ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή». 

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και των Κατεχομένων» και προειδοποιεί ότι «η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα εάν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που είναι αντίθετη με τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο» καθώς και ότι «δεν θα επιτρέψει ποτέ οποιαδήποτε παρενόχληση σε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έρχονται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση της Αγκυρας προς την Αθήνα, ότι πιθανή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια (ν.μ.) θα αποτελέσει αφορμή πολέμου (casus belli).»  http://www.iefimerida.gr/news/453574/toyrkos-ypetha-apeilithoyn-ta-dikaiomata-mas-tha-lavoyme-ola-ta-aparaitita-metra 

Κατάφωρες απειλές και  αδικίες εναντίον της πατρίδος 

Να πως η φτωχοποίηση της Ελλάδος ξεκίνησε από την νύκτα των Ιμίων που μας έφερε την νύκτα των Μνημονίων και σήμερα βιώνουμε σε μια χώρα υπό την επίβλεψη των τοκογλυφικών δυνάμεων  αδύναμη στην διαπραγματευτική ισχύ  και θέσεις της. 

Αφιερωμένο στα λαμόγια με το φαρδύ χαμόγελο που έκρυβαν  πολλά.  

Στα λαμόγια εκείνα που « βάλαν»  το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν μαζί με τον Ιούδα γιατί με τις πράξεις τους τον επιβράβευσαν. 

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα μας;  

Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;   

Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας, ψηλαφούμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.  

Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την « μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών» . 

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές. 

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα . 

Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ, κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας. 

Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!! 

Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.  

Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία; 

Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας; 

Άλλωστε  διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.  

Διότι εκτός από την υποβάθμιση των στρατιωτικών εξοπλισμών μειώθηκαν δραματικά και τα τεχνικά μέσα της ακτοφυλακής να ελέγξει τις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές μέσω του Αιγαίου στην Ευρώπη. 

Σήμερα αποτυπώθηκε το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών. 

Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών. 

Αλλά και να βρίσκεται αδύναμος σε υφέρπουσες πιέσεις στην διαπραγματευτική του ικανότητα ως αναφορά σε Μείζονα Εθνικά θέματα, όπως το θέμα της Ονομασίας των Σκοπίων, και σε σχέση  με τα αναφαίρετα νόμιμα δικαιώματα  ΤΟΥ  στην επέκταση της αιγιαλίτιδος.  

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και συνεχίζει να φέρνει πολλές νύκτες , όπως αυτή των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών  που για τους εξ ανατολών γείτονες συνιστά στρατηγικό εργαλείο υβριδικού πολέμου. 

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ φέρνει  και την ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ; 

Είμαστε  ενώπιον δραματικών εξελίξεων. 

Πρέπει να μας τα πουν καθαρά οι πολιτικοί μας  , το τι συμβαίνει ;  

Τι παρασκήνιο υπάρχει;  

Διότι το παρασκήνιο της όλης της  μεταπολίτευσης μας οδήγησε εδώ.  

Τα παραμύθια έχουν ημερομηνία λήξης . 

Εκείνο που θα μας γλυτώσει θα είναι η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και η ΟΜΟΨΥΧΙΑ .  

Το  ενθουσιώδες φιλότιμο, την  φιλοπατρία και την ζωοποιό ΠΙΣΤΗ μας  στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ πρέπει να τα επιστρατεύσουμε μέσα σε λίγες ώρες  στις επερχόμενες δύσκολες καταστάσεις και ανατροπές που μας ακουμπούν ήδη. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.