Υπέρταση: Φυσικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσετε

Όλο και περισσότεροι στις ημέρες μας διαγιγνώσκονται με υπέρταση ή αν προτιμάται με υψηλή αρτηριακή πίεση και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια επικίνδυνη για την υγεία κατάσταση, που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές σοβαρές ασθένειες. Οι τρεις φυσικές θεραπείες που ακολουθούν στη συνέχεια του άρθρου μπορούν να σας βοηθήσουν στη ρύθμιση και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αφού είναι ιδανικά βότανα για υπέρταση.

Ρυθμίστε την αρτηριακή σας πίεση με κρεμμύδια

Yπέρταση: Φυσικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσετε

Πάρτε ένα κρεμμύδι και βάλτε το σε ένα βάζο. Προσθέστε ένα ποτήρι κρύο νερό και κλείστε καλά το καπάκι, αφήστε σε μια άκρη για μια ημέρα. Αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες το κρεμμύδι έχει αφήσει τα υγρά του και τα πολύτιμα συστατικά του. Πίνετε από το υγρό πριν φάτε το πρωινό σας και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Θα παρατηρήσετε άμεσα τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας. Αν κάνετε τη θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σε μεγάλο βαθμό και η αρτηριακή πίεση να εξομαλυνθεί.

Μειώστε την υπέρταση με ηλιόσπορους

Yπέρταση: Φυσικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσετε

Για να προετοιμάσετε αυτή τη φυσική θεραπεία, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια ηλιόσπορους και 1,5 λίτρο κρύο νερό. Βάλτε τους σπόρους μαζί με το τσόφλι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Στη συνέχεια βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου 2 ώρες. Το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν περάσουν 2 ώρες, αυτό που απομένει είναι να στραγγίξουμε το υγρό και περιμένουμε να κρυώσει. Πίνετε 1 φλιτζάνι από το μείγμα, καθημερινά.

Ξύδι για να μειώσετε την υπέρταση

Yπέρταση: Φυσικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσετε

Οι κομπρέσες με ξύδι θα βοηθήσουν να μειώσετε την υπέρταση και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Απλά βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί μέσα σε ξύδι και στη συνέχεια τοποθετήστε το πανί στο δάπεδο. Πατήστε πάνω από το πανί με γυμνά πόδια. Μην αφήνετε τα πόδια σας να μουλιάσουν για περισσότερο από 15 λεπτά. Θα παρατηρήσετε αμέσως τα πρώτα αποτελέσματα και η υψηλή αρτηριακή πίεση θα μειωθεί.

Φυσικές θεραπείες για την  υπέρταση που σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Ο μόνος αρμόδιος για τη δική σας περίπτωση είναι ο θεράπων ιατρός σας.

votanonkipos

Add a Comment

Your email address will not be published.