ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ Ο Προφήτης Γέροντας και η « Πυθία» του ΔΝΤ.

Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν 

Δύο διαφορετικοί  άνθρωποι από τις ΗΠΑ με τον δικό τους λόγο, με το δικό τους πνεύμα. 

Ο πνευματικός λόγος του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη και ο τεχνοκρατικός λόγος της κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε συγκλονιστική παραλληλότητα στις μέρες μας 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας 

« Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν.» https://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_40.html?m=1&fbclid=IwAR1Q9qDSNaPWAhwdp1tCbWIJgVEXSBwy2RLIwYPAWhN_ECmZRqRg_o58Ejc 

κ. Κριστίν Λαγκάρντ 

«Βόμβα» από Κ.Λαγκάρντ: «Ζούμε εποχή σαν αυτή πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο» 

Για σημαντικές ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με την περίοδο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάνει λόγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε άρθρο της στο blog του Ταμείου λίγο πριν την σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών στο Παρίσι για τα 100 χρόνια από το τέλος του Μεγάλου Πολέμου. 

«Για αιώνες, οι παγκόσμιες οικονομικές μας τύχες διαμορφώνονται από τις δίδυμες δυνάμεις της τεχνολογικής προόδου και παγκόσμιας ενοποίησης. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να φέρουν ευημερία σε όλα τα κράτη. Ωστόσο, χωρίς τη σωστή διαχείριση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν καταστροφή. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα», αναφέρει στο άρθρο της η επικεφαλής του ΔΝΤ. 

Όπως αναφέρει, τα χρόνια πριν τον Μεγάλο Πόλεμο ήταν μια περίοδος εξαιρετικής τεχνολογικής προόδου αλλά και πρωτόγνωρης παγκόσμιας ενοποίησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλου πλούτου. «Ωστόσο, αυτός ο πλούτος δεν διανεμήθηκε ισότιμα ή δίκαια… ήταν μια εποχή τεράστιας ανισότητας. Το 1910 στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις το 1% ήλεγχε σχεδόν το 70% των πλούτου της χώρας… Σήμερα μπορούμε να βρούμε σημαντικές ομοιότητες με την περίοδο πριν τον Μεγάλο Πόλεμο.» 

Αλλά και μετά τον πόλεμο, προσθέτει η επικεφαλής του ΔΝΤ, «οι ηγέτες δεν κατάφεραν να αντλήσουν τα σωστά συμπεράσματα: έβαλαν και πάλι μπροστά το βραχυπρόθεσμο όφελος από τη μακροχρόνια ευημερία – αποχωρώντας από το εμπόριο, προσπαθώντας να επαναφέρουν τον χρυσό κανόνα και αποφεύγοντας τους κανονισμούς της ειρηνικής συνεργασίας. 

Όπως το έθεσε ο John Maynard Keynes – ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΔΝΤ – σχολιάζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η επιμονή να επιβληθεί στη Γερμανία η οικονομική καταστροφή μπορεί μόνο να οδηγήσει στο τέλος στην καταστροφή». 

Χρειάστηκε η φρίκη ενός δεύτερου πολέμου, αναφέρει η κα Λαγκάρντ, «για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις στα κοινά μας προβλήματα. Τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα και φυσικά το ίδρυμα στο οποίο είμαι επικεφαλής, το ΔΝΤ, είναι ένα περήφανο μέρος αυτής της κληρονομιάς.»

«Και το σύστημα που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πάντα σχεδιασμένο να μπορεί να προσαρμοστεί. Από την κίνηση στις ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες την δεκαετία του 1970 μέχρι τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι προκάτοχοι μας είχαν καταλάβει ότι η παγκόσμια συνεργασία θα πρέπει να εξελίσσεται για να επιβιώσει», προσθέτει.»  

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/725082_vomva-apo-klagkarnt-zoyme-epohi-san-ayti-prin-apo-ton-pagkosmio 

Τα « πολεμικά»  νέα από τις ΗΠΑ  έφτασαν ήδη και στην ΡΩΣΙΑ 

Η Pravda καλεί τους Ρώσους σε μετάνοια με λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη εξ αιτίας των Παγκοσμίων Δεινών. Εμείς τι κάνουμε ; 

Το να καλεί η pravdareport.com που είναι το κατ’ εξοχήν στρατηγικό εργαλείο της ρωσικής δημοσιογραφίας τον ρωσικό λαό σε μετάνοια μέσω των λόγων του Δίκαιου Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη, κτήτορα τόσων περίλαμπρων Ορθόδοξων Ιερών Μονών στις ΗΠΑ και Αγιορείτη Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, πνευματικό τέκνον της Αγιοπνευματικής Συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, είναι το γεγονός αυτό  από μόνο του αξιοπρόσεκτο και επίκαιρο στους τόσους δύσκολους καιρούς μας . 

Στις 26.04.2017  η Pravda   με το άρθρο της 

«Elder of Mount Athos gives frightening prediction for evil to destroy mankind» 

Προσεγγίζει την τρομακτική καθημερινότητα μας με πνευματικούς λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη ότι: 

«Ζούμε σε τρομακτικά χρόνια» 

« διαβολικές δυνάμεις απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη στην Γη» 

«ο διάβολος είναι πολύ οργισμένος , άνοιξε ήδη το στόμα του και καταπίνει πολλές ψυχές» 

«Ευλογημένος είναι αυτός που δραπετεύει  από τα δόντια του και βλέπει στον Ουρανό για τη σωτηρία του», είπε ο Γέροντας Εφραίμ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση στον κόσμο επιδεινώνεται κάθε χρόνο.» 

Ρωτά  μάλιστα τον εαυτό του: «αν αυτοί που είναι  μακριά από τα εγκόσμια και τους  πειρασμούς κάνουν λάθη με συνέπεια να τους καίει ο πονηρός , τι γίνεται με αυτούς που βρίσκονται μέσα στην φλεγόμενη  φωτιά της κοσμικής καθημερινότητας;» Pravda.Ru#sthash.F2BeBYXW.dpuf 

Τι συμβαίνει και οι  Ρώσοι με το κατ εξοχήν δημοσιογραφικό όργανο τους προσεγγίζουν πνευματικά αυτό που βιώνει  τρομακτικά ολόκληρος ο  πλανήτης μας αναδεικνύοντας τους λόγους ενός ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ; 

Μάλιστα για τεκμηριώσουν τους λόγους και τις προβλέψεις του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη  αναφέρουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που έχουν θέσει για τα επόμενα χρόνια όσον αναφορά την Ρωσία . 

«Forecast of threats: Russia’s future in 12 years» 

Μεταξύ των άλλων  αναφέρονται σε «Πρόβλεψη των απειλών:  για το μέλλον της Ρωσίας σε 12 χρόνια 

Σύμφωνα με τον  επίσημο  εκπρόσωπο του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Yevgeny Anoshin, με  έγγραφο αναλύεται  η θέση της Ρωσίας στον κόσμο, τους κινδύνους, τις απειλές και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα σε μακροπρόθεσμη προοπτική, αναφέρει το  Interfax. 

Η στρατηγική πρόβλεψη γίνεται  για να περιγράψει το έδαφος για τη λήψη αποφάσεων υπό διάφορες συνθήκες που μπορεί να εμφανιστούν εντός και εκτός της Ρωσίας. 

Η ανωτέρω στρατηγική μελέτη αναπτύχθηκε με εντολή του Ρώσου Προέδρου για 12 χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που παρείχαν τα ομοσπονδιακά εκτελεστικά όργανα, οι εκτελεστικές αρχές των οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Είναι δυνατή η πραγματοποίηση μακροπρόθεσμων προβλέψεων υπό σύγχρονες συνθήκες; 

Για παράδειγμα, ήταν δυνατόν να προβλεφθεί η έκταση της υστερίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η αμφιβολία για την «παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ» κτύπησε κόκκινο; 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου για τις στρατηγικές εκτιμήσεις, Alexander Konovalov, η στρατηγική πρόβλεψη είναι χαρακτηριστική όλων των ανεπτυγμένων χωρών. 

Ο Αλέξανδρος Konovalov πιστεύει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι «κανόνες συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο” είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να προσέξουμε καταρχάς. 

«Έχουμε ήδη την τεχνολογία που μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο στη Γη.¨ 

¨ Ζούμε κάτω από ένα διαφανές κρυστάλλινο θόλο, στον οποίο ρίχνουν πέτρες”, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.» 

του Anton Kulikov Pravda.Ru17.03.2017http://www.pravdareport.com/ 

Τελικά όποια Στρατηγική Πρόβλεψη και αν θέσουν οι Ρώσοι  διαχειριστές κρίσεων,  η ουσία είναι μία 

« η ΣΩΤΗΡΙΑ δια της  έμπρακτης ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ» 

Αυτήν που εξαγορεύει στους λόγους του το Ελληνικό Πνευματικό διαμάντι της Ορθόδοξης Πατερικής και Αγιορείτικης Παράδοσης από την σύγχρονη  Αμερική που και σημερινή Ρωσία τους επικαλείται. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Add a Comment

Your email address will not be published.