Βρετανία: Εταιρίες σχεδιάζουν την εμφύτευση μικροτσίπ στου εργαζομένους τους

Πολλές νομικές και οικονομικές εταιρείες στην Βρετανία βρίσκονται σε συζητήσεις με μια εταιρεία, που φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την ενσωμάτωση μικροτσίπ σε χιλιάδες ανθρώπους στην Σκανδιναβία.

Τα μικροτσίπ, που έχουν μέγεθος κόκκου ρυζιού, συνήθως εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη και έχουν τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέποντας έτσι στους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν αντί για κάρτες-κλειδιά, ταυτότητες, ακόμα και εισιτήρια τραίνων.

Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σουηδία, όπου πάνω από 4.000 άνθρωποι έκαναν εμφύτευση μικροτσίπ τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσω της εταιρείας Biohax.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με βρετανικές εταιρείες για την εμφύτευση μικροτσίπ στους εργαζομένους, υποστηρίζοντας πως «αυτές οι εταιρείες έχουν πολλά σημαντικά έγγραφα και τα μικροτσίπ θα διασφαλίσουν ότι όλοι υπόκεινται στους περιορισμούς που έχουν τεθεί», όπως δήλωσε ο ιδρυτής της  Biohax, Jowan Österlund.

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις. Ο εκπρόσωπος τύπου του Συνέδριου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Trade Union Congress – TUC) δήλωσε: « Ήδη γνωρίζουμε ότι κάποιοι εργαζόμενοι ανησυχούν πως οι εργοδότες τους χρησιμοποιούν τεχνολογία για να τους ελέγχουν και να διαχειρίζονται τα πάντα, αψηφώντας έτσι το δικαίωμά τους για ιδιωτικότητα. Τα μικροτσίπ θα δώσουν απλά στα αφεντικά περισσότερη δύναμη για να εξουσιάζουν τους υπαλλήλους τους

Οι υπέρμαχοι των μικροτσίπ ισχυρίζονται ότι τους έχουν αλλάξει τη ζωή, αφού τους επιτρέπουν να κάνουν γρήγορες συναλλαγές, να περνούν από πύλες ελέγχου και να ταξιδεύουν εύκολα, χωρίς πολλά χαρτιά

Add a Comment

Your email address will not be published.