ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ Θέλεις Ευρώπη να σωθείς; άφησε τα Ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος και άντλησε τα Πνευματικά της

ΣΗΜΕΡΑ Ευρώπη  κτυπάς βάναυσα την Ελλάδα ,  και είναι σαν να κτυπάς την Μάνα- Τροφό  ΣΟΥ  που σε αναγέννησε πολιτισμικά. 

Η Θεραπεία της Ευρώπης  είναι η αναγκαστική  ΕΙΣΟΔΟΣ της Ελλάδος στην διατεταγμένη άνωθεν Αποστολή της μετά το παγκόσμιο κακό που μας στριφογυρίζει. 

Δύσκολη η παρότρυνση, γεμάτη αγκυλώσεις . Ουτοπία ή πρόκληση; όσο  όμως υπάρχει άνθρωπος η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αν οι Ευρωπαίοι είναι πραγματικά έξυπνοι, αν επιθυμούν να οραματιστούν κάτι  ελπιδοφόρο ανθρώπινα νέο μετά τα επερχόμενα δεινά λόγω των γεωστρατηγικών και οικονομικών  ανατροπών που φαίνονται αναπόφευκτα , πρέπει να κυττάξουν σε αυτό το μέρος που το καταπάτησαν και αδίκησαν βάναυσα  εδώ  και πολλές  ιστορικές εκατονταετίες. 

Αν εμείς ως χώρα  βιώνουμε τα δυσμενή , η Ευρώπη εισέρχεται με μεγάλες  ταχύτητες στα δυσμενέστερα. 

Οι θεωρίες των άκρων συνωμοτούν για να καταστρέψουν οτιδήποτε ανθρώπινο στην  Ευρώπη. 

 Η Ευρώπη φοβάται γιατί πρώτη αμάρτησε βλ. γέννηση του Ναζισμού. 

Το «φάντασμα του εθνικισμού» ανέδειξε ως σημαντικότερο εχθρό για την Ευρώπη, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και κεντρικός του υποψήφιος για τις προσεχείς ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τόνισε ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις ψήφους των ακροδεξιών κομμάτων. 

«Οι απειλές για την Ευρώπη είναι σήμερα τόσο μεγάλες, όσο ποτέ άλλοτε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και πρόκειται για απειλές, όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της Ευρώπης», από τα κόμματα που υπονομεύουν την συνοχή της, δήλωσε ο κ. Βέμπερ 

http://www.sigmalive.com/news/international/540463/quotto-fantasma-tou-ethnikismou-i-sovaroteri-apeili-gia-tin-europiquot 

Η Ευρώπη φοβάται γιατί πρώτη πειραματίστηκε να ενώσει Έθνη με οικονομικά δεσμά. 

« Το τέλος του ευρώ είναι πλησιέστερα από ό,τι πιστεύουμε»  

υποστηρίζει o Άβι Τιόμκιν, σύμβουλος αρκετών hedge funds και ειδικός στην παγκόσμια μακροοικονομική ανάλυση, σε άρθρο του στην Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με τον Τιόμκιν, είναι προφανές ότι στην Ευρώπη με τόσες εθνικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, πολιτικές και οικονομικές διαφορές, το ευρώ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει από την αρχή.  

Η μέρα της κρίσης για το ευρώ είχε έρθει από το 2012, όταν η ΕΚΤ δήλωσε ότι «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια» για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, υιοθετώντας ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πριν από την κρίση του 2011-12, που δημιουργήθηκε από την ανικανότητα ορισμένων χωρών να αποπληρώσουν τα χρέη τους και να διασώσουν τις τράπεζές τους, κανείς δεν πίστευε ότι η ΕΕ θα θυσίαζε όλες τις αρχές της νομισματικής της πολιτικής, υιοθετώντας δρακόντειες δημοσιονομικές πολιτικές λιτότητας, που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής.» ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

http://www.capital.gr/diethni/3328508/wall-street-journal-to-telos-tou-euro-einai-plisiestera-apo-o-ti-pisteuoume 

Ο πολιτισμός του θανάτου παράγει θάνατο μαζικό. 

«Ο μεγάλος Σέρβος άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1880-1956), αναφερόμενος στην Ένωση που οικοδόμησαν οι Ευρωπαίοι πριν από δεκαετίες, έγραψε: 

«Οι Ευρωπαίοι οικοδόμησαν την Ένωση με τον θάνατο Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο γεγονός στην ιστορία του ανθρώπου τα τελευταία διακόσια χρόνια. 

Ολόκληρη η Ευρώπη μυρίζει θάνατο. 

Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κηρύττουν τον θάνατο. 

Οι Ευρωπαίοι λογοτέχνες κηρύττουν τον θάνατο, οι πολιτικοί τους δουλεύουν για τον θάνατο, οι δάσκαλοί τους σπέρνουν τον θάνατο στην ψυχή των νέων. 

Η Ευρώπη δεν θέλει να ξέρει για τη ζωή μετά τον θάνατο… 

Αδελφοί μου, η τραγωδία της Ευρώπης βρίσκεται σ’ αυτό, δηλαδή στο γεγονός ότι αρνήθηκε το Βασίλειο της αιώνιας ζωής. 

Έχτισε την ένωση με τον θάνατο και μόλις δέθηκε με τον θάνατο, δέθηκε και με τον Άδη…» 

https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB/ 

Τρέξε ΕΥΡΩΠΗ να σωθείς. Άνοιξε τους γνήσιους Ελληνικούς Παπύρους στα Πανεπιστήμια σου , ξεαράχνιασε τους βυζαντινούς θησαυρούς που μετακόμισες βίαια από την Κωνσταντινούπολη στα χρόνια της Λατινοκρατίας . Άνοιξε τους Οφθαλμούς σου  προς το  μοναδικό ΦΩΣ της Ανατολής  για να σώσεις τα παιδιά σου. 

Όση ΕΝΕΡΓΕΙΑ και αν πάρεις από τα Νότια της Κρήτης  « χαριστικά» λόγω των μνημονίων που επέβαλλες στην Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθείς ,απλώς θα ζεσταθείς προσωρινά μέχρι να καείς από την πυρηνική φωτιά της αμαρτίας. 

Αν Ευρώπη αντιλέξεις… « και εσείς στην Ελλάδα γίνατε χειρότεροι από εμάς, τι σωστό πνευματικό έχουμε να πάρουμε από εσάς;»  

Θα σου πούμε , έχεις δίκαιο, αλλά έλα να γευτείς το λιβάνι από τις ερημοκλησιές μας, έλα να μυρίσεις την ρίγανη και το θυμάρι  που βγαίνουν ανάμεσα από τα σπασμένα αλλά κάτασπρα μάρμαρα της γης μας. 

Έλα σε αυτό το μέρος  που περιφρόνησες γιατί θα ξαναβγάλει δασκάλους. 

Το γνωστό μεγάλο ΘΑΥΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ στους Ρουμάνους κατέβασε όλη την Ρουμανία στην Αίγινα και είναι μια μικρή αρχή 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ   

  « Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·»  

« το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον για όλους»  

Η μικρή και αδικημένη Ελλάδα όταν οι ισχυροί θα νοιάζονται ποιος θα αρπάξει την μερίδα του λέοντος στην επικράτεια της γείτονος χώρας , όταν θα ξεκινούν την τελευταία θανατηφόρα « σταυροφορία»  τους, η μικρή Ελλάδα που θα βγαίνει από την ολιγόμηνη σαρακοστή της πείνας ( βλ. το ψωμί – ψωμάκι που μας διαμήνυσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μετά την πρόκληση των τούρκων )  θα πρέπει να αναλάβει την οικουμενική πολιτισμική αποστολή της. 

« Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν… 

διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας·  

καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·» μας λέει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ο Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργόςhttp://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/agios-nektarios/historic-role-of-the-hellenes.htm 

 Η ΕΛΛΑΔΑ πασών των γενεών έχει ετούτες τις δύσκολες ώρες  στραμμένους τους οφθαλμούς της στην ΜΗΤΕΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και εορτάζει τα ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ αγωνιώντας για το τι μέλλει γενέσθαι σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο φωτισμένος νους υπό του  ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ  του Αγίου Γρηγορίου του  Παλαμά  μας λέει για τα ΕΙΣΟΔΙΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.  

« Μόλις τριών ετών που μόλις είχε αποκοπεί από το θήλασμα και τη δίαιτα της αγκαλιάς δείκνυε το πρέπον σε όσους γνωρίζουν να κρίνουν αλάθευτα. Όταν έφθασε κοντά στα πρόθυρα του ιερού, ενώ νεάνιδες ευγενείς ντυμένες επάξια προς το γένος τους την περιστοίχιζαν κρατώντας λαμπάδες και έτσι με επισημότατη πομπή την προέπεμπαν με ευταξία προς το εσωτερικό, σε αυτό το σημείο φάνηκε ότι αισθανόταν καλύτερα από όλους όσα συμβαίνουν και πρόκειται να της συμβούν. Σεμνή τότε και χαρούμενη και θαυμαστή με το κατάλληλο παράστημα και ήθος και φρόνημα προχωρούσε και έρχεται σε συνάντηση με τον αρχιερέα.» Λόγος εις τα Εισόδια της Θεοτόκου – Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς 

Πολλές Εκκλησιές μας ρημαγμένες στις αλύτρωτες πατρίδες προσμένουν να συνεορτάσουν τα ΕΙΣΟΔΙΑ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ αλλά είναι κλειστές ή μουσεία ή ισοπεδωμένες. 

« Όμως στην  Κωνσταντινούπολη είναι  ο Θρόνος της Παναγίας»  

Προ-Παραμονή του τουρκικού πραξικοπήματος ένας σεβάσμιος ασκητής μας εμπιστεύθηκε μια προτροπή και ένα ποίημα του  

«Προς Δόξα ΘΕΟΥ 

Διότι ο εμφανισθείς-αφανισθείς ενώ ο αφανής διασωθείς.» 

«Όλα θα γίνουν όπως τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ, δεν γίνεται ο ΘΕΟΣ να βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ του ,γιατί δεν μιλούσαν εκείνοι , μιλούσε ο ίδιος ο ΘΕΟΣ δια του στόματος των . Όλα θα γενούν» 

«  την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε στην ΠΟΛΗ θα βρεθούμε και στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθούμε» 

«τον Βόσπορο θα βλέπουμε και τούρκο στα ΣΤΕΝΑ δεν θα ξαναδούμε» 

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ Δέσποινα και Αρχόντισσα μου Σ ένα βάζω για μπροστάρη και στην ΠΟΛΗ Αρχοντάρη» 

«ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ ήρθε ο καιρός¨ 

«ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ για να δεις το ΦΩΣ» 

« Όλοι μας θα ανταμωθούμε μεσ στην Εκκλησιά, την ΠΟΛΗ και θα κλείσουμε το γόνυ στον ΣΤΑΥΡΟ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ το Θρόνι»  ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ 14 Ιουλίου 2016 

Τα ΕΙΣΟΔΙΑ της Ελλάδος στο νέο Γεωπολιτικό γίγνεσθαι προμηνύουν   τα ΕΙΣΟΔΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τα οποία έρχονται. 

Το « πάλι με χρόνους και καιρούς»  έγινε « ήρθαν οι χρόνοι και οι καιροί»  

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.