Η Golikova ονόμασε μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την αύξηση των γεννήσεων στη Ρωσία

Η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τάτανα Γκολίκοβα. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 23 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η διαθεσιμότητα της κατοικίας έχει μεγάλη επίδραση στο ποσοστό γεννήσεων, καθώς μια οικογένεια με το δικό της ακίνητο  αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τείνει  περισσότερο να έχει άλλο  ένα παιδί, η γνώμη αυτή εκφράζεται σε μια συνέντευξη με Rossiyskaya Gazeta από την  Αναπληρώτρια  Πρωθυπουργό Τατιάνα Golikova.

«Προσπαθούμε να επιλέξουμε  πραγματικά μέτρα που θα παρακινήσουν  τις οικογένειές  για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη γέννηση των παιδιών. Ένα σημαντικό θέμα, ίσως θα το έβαζα  ακόμα και στην  πρώτη προτεραιότητα , είναι το οικονομικό,  η δυνατότητα να έχουν ένα σπίτι. Όταν υπάρχει ένα διαμέρισμα, η οικογένεια αισθάνεται πιο ήρεμη και πιο σίγουρη, είπε η » Golikova.Την ίδια στιγμή, η Αναπληρώτρια  Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, μόλις εμφανιστεί το θέμα της στέγασης, ανακύπτει επίσης το θέμα των ενυπόθηκων δανείων και η αποδοτικότητα τους.

«Αυτά  είναι μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Και η οικογένεια  ήδη σκέφτεται, «Πρέπει να έχω ένα δεύτερο παιδί; Ίσως θα πρέπει πρώτα να πληρώσει την υποθήκη . Και στη συνέχεια, το  δεύτερο ή η το  τρίτο; Θα αναβάλει τον χρόνο της γέννησης τους,  ενώ η  ηλικία τους αυξάνει, και, στη συνέχεια, δεν υπάρχει επιθυμία «, πρόσθεσε η αναπληρώτρια  Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, η  Golikova σημείωσε  ότι το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στη Ρωσία, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση, είναι καλύτερο από ό, τι στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο αριθμός των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία στη Ρωσία θα μειωθεί κατά περισσότερο από 25% μέχρι το 2032, λόγω της δημογραφικής παρακμής της δεκαετίας του 1990. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αρχηγός του Κράτους ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος χρηματοδοτήσεως  μητρότητας μέχρι το 2021, το οποίο είναι η εισαγωγή των πληρωμών για τη γέννηση του πρώτου παιδιού και η επιδότηση του επιτοκίου των  στεγαστικών δανείων  για τις οικογένειες όπου το δεύτερο ή τρίτο παιδί γεννήθηκε, καθώς και επιλύοντας επειγόντως την έλλειψη χώρου στο νηπιαγωγείο.

https://ria.ru/

tokoutsavaki

Add a Comment

Your email address will not be published.