«Λάβρος» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Πειραιώς Σεραφείμ: «Το εργοστάσιο του κομμουνισμού έκλεισε» – «Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη, όχι ουδετερόθρησκη»

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. – 24 Νοέ 2018 – 22:20

Με πύρινο λόγο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κομμουνιστικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος της Ορθοδοξίας, εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ουδετερόθρησκη.

«Το ελληνικό έθνος δεν είναι ουδετερόθρησκο. Είναι ομόθρησκο και ομόδοξο» δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, o μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ άνοιξε τα χαρτιά του μόλις λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη συμφωνία Τσίπρα–Ιερώνυμου στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου ο μητροπολίτης και αρκετοί άλλοι ιεράρχες πρωτοστάτησαν στην τεκμηριωμένη αποδόμηση των προταθέντων από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών 15 σημείων «σύγκλισης» Πολιτείας – Εκκλησίας.

Η συμφωνία αυτή δεν προετοιμάστηκε επαρκώς από το νομικό τιμ του Αρχιεπισκόπου, με αποτέλεσμα να έχει πολλά και σημαντικά νομικά κενά, αναφέρει ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, επισημαίνοντας τους κινδύνους να πάψει η Εκκλησία να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Ο ίδιος, ευφυής και άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να νομοθετήσει μονομερώς η κυβέρνηση την επίμαχη «συμφωνία», δηλώνει ότι αυτό είναι «μια ερμηνεία μεταφυσικής υφής», ενώ, υποστηρίζοντας τον χαρακτήρα του ελληνικού έθνους ως «ομόθρησκου και ορθόδοξου», τονίζει ότι η Αριστερά έχει διαχρονικά διεθνιστικά οράματα και ινδάλματα, που γκρεμίστηκαν το 1990 με το τείχος του αίσχους.

Ο σεβασμιώτατος καταλήγει λέγοντας όλο νόημα ότι «το εργοστάσιο του κομμουνισμού έκλεισε».

Ο δυναμικός ιεράρχης δεν αποφεύγει να σχολιάσει τα σενάρια διαδοχής του κ. Ιερώνυμου, ενώ δίνει συγχώρεση στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, που, ενώ τον χαρακτήρισε «ακροδεξιό», στη συνέχεια τού ζήτησε συγγνώμη, αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς στον… πυρετό που είχε.

Όπως αποκαλύψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, η αντίστροφη μέτρηση για διαδοχή Αρχιεπισκόπου έχει αρχίσει, καθώς πλήθος ιερωμένων πήρε θέση με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Η πρόταση συμφωνίας για το διαζύγιο με διατροφή Πολιτείας-Εκκλησίας έδωσε αυτομάτως το εναρκτήριο λάκτισμα για την μάχη της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν “εκλογικό ενδιαφέρον”… Σύντομα πιθανόν να υπάρξει και “ιερό παραβάν”…

Η πλάστιγγα μεταξύ όσων στήριξαν την πρόταση Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού σε σχέση με όσους αντέδρασαν μέχρι στιγμής φαίνεται να γέρνει προς την δεύτερη κατεύθυνση, αν και σε μια εβδομάδα τα κουκιά θα μετρηθουν στην Ιεραρχία.

Παρόλα αυτά βγήκαν μπροστά …μνηστήρες, που βρήκαν την ευκαιρία να φανούν είτε ως υποστηρικτές των δικαίων του κλήρου είτε ως εναλλακτικοί…

Επίθεση από Χρυσή Αυγή

Με μία ανάρτηση η οποία φαντάζει όλο μυστήριο αλλά για τους παροικούντες, στον Πειραιά είναι ξεκάθαρη, εμφανίστηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στο site της οργάνωσης, με σφοδρό λόγο κατά του Σεραφείμ.

Σχολιάζοντας στο κοινοβούλιο βουλευτές της Χ.Α. ανέφεραν πως η ανάρτηση αφορά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος ενώ υποστήριζε τη Χρυσή Αυγή, διαχώρισε χθες τη θέση του, απαντώντας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία μέσω της ΕΡΤ αναφέρθηκε στον Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσσηνίας, Χρυσόστομο λέγοντας πως έχουν «χρυσαυγίτικες και ακροδεξιές απόψεις»*.

Ο ίδιος ο Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε στην απάντησή του:

«Ὅταν στό διαδίκτυο ἔχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ἀνακοινωθέντα (…), μέ τά ὁποῖα καταδικάζεις τόν παγανιστικό χαρακτήρα τοῦ πολιτικοῦ μορφώματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αὐγή» πού ἀποτελεῖ ἰδεολογική συνέχεια τοῦ ἀποκρυφιστικοῦ καί σατανιστικοῦ ἑρμητικοῦ τάγματος «Χρυσή Αὐγή» τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς, Πεσόα καί Κρόουλι, παρουσιάζοντας πανελληνίως τά ἀποδεικτικά στοιχεῖα γιά τό ἰδεολόγημά της καί τόν σαφῆ ἀντιχριστιανικό της χαρακτῆρα, προειδοποιώντας μάλιστα ὅτι ἀποτελοῦν κίνδυνο γιά τήν Ἐκκλησία καί τό Ἔθνος οἱ θέσεις τοῦ πολιτικοῦ αὐτοῦ μορφώματος, ἀποτελεῖ βαρύτατη συκοφαντία καί ἐξύβριση ἡ δημόσια ἀναφορά στήν ἐκπομπή τῆς ΕΡΤ τῆς 19/11/2018 «Δεύτερη ματιά» τῆς κ. Κατερίνας Ἀκριβοπούλου, ὅτι ὑποβάλλων τίς νομικές μου ἐνστάσεις ὡς ὑπεύθυνος Ἱεράρχης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διαποιμαίνων τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς, εἶμαι «ἀκροδεξιός καί χρυσαυγίτης» δηλαδή αὐτό πού πολλές φορές ἔχω καταδικάσει δημόσια ὅτι ἀποτελεῖ πνευματικό κίνδυνο γιά τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ὀρθοδοξία. Ἑπομένως ὅταν καταγγέλω μέ ἐπιχειρήματα τόν ΓΓ τοῦ «Λαϊκοῦ Συνδέσμου Χρυσή Αὐγή» πού προλογίζει θετικά τό βιβλίο τοῦ κ. Ὀδυσσέα Πατεράκη «Τό ἀστραφτερό σκοτάδι τοῦ Ἑωσφόρου» ἐμπαίζω καί παραπλανῶ τό ποίμνιό μου»

Προφανώς η ανακοίνωση αυτή του Πειραιώς Σεραφείμ εξόργισε τη Χ.Α. και τον Νίκο Μιχαλιάκο ενώ βουλευτές της Χ.Α. τονίζουν μάλιστα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ετοιμάζεται και για άλλες αποκαλύψεις δίνοντας ως πρόγευση την φερόμενη ως δήλωση του ιεράρχη προς τον Μιχαλολιάκο σε προσωπική συνάντηση «Νίκο μου, η πρώτη ψήφος στη ΧΑ θα είναι από μένα στην Κυψέλη όπου ψηφίζω».

Τι γράφει στο site της Χρυσής Αυγής:

Μια απάντηση σε έναν πολιτικάντη

Κάποιοι πιστεύουν ότι κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή αποκτούν κύρος. Το γεγονός ότι οι κατηγορίες τους δεν έχουν καμία βάση και έχουν απαντηθεί όχι απλά με επιχειρήματα, αλλά με πράξεις δεν έχει για αυτούς σημασία. Συνεχίζουν να οδεύουν προς τον κατήφορο εξυπηρετήσεώς πολιτικών συμφερόντων με τα οποία θα έπρεπε να μην έχουν την οποιαδήποτε σχέση λόγω της αποστολής τους.

Λησμονούν ότι έλεγαν (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ) ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα του Έθνους και ότι είναι ψηφοφόροι ως δημότες Αθηναίων του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων Ν. Μιχαλολιάκου. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν γινόμαστε σαν κι αυτούς μικροπρεπείς και άθλιοι συκοφάντες.

Ας μην επιμένουν, γιατί θα επανέλθουμε και δεν θα τους ξεπλένει ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά.

ΥΓ. Αλήθεια το 2012 πριν ακόμη εκλεγούμε Βουλευτές, δεν ήξεραν ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Την θυμήθηκαν με την βοήθεια των μεγαλόσχημων χρηματοδοτών τους και των πολιτευτών που προωθούσαν;

pentapostagma.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.