ΔΡ.Κ ΒΑΡΔΑΚΑΣ Χριστούγεννα στην ΠΑΝΑΓΙΑ της Σεϊδανάγιας. Ο Άσσαντ συναντά μαζί με τις μοναχές και την Γερόντισσα Ακυλίνα που της παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στην Ελλάδα.

Τα πατήματα της Ρωμιοσύνης υπάρχουν και στην Συρία. 

Είναι λογικό η γνωστή  Γερόντισσα Ακυλίνα  της Παναγίας της Σεϊδανάγιας στην Συρία να διαμήνυσε στον Πρόεδρο  Άσσαντ την προ ενός έτους θαυμαστή εμπειρία που είχε με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, όταν επισκέφτηκε για ιατρικούς λόγους την Ελλάδα , όπως η ίδια περιέγραψε ζωντανά.  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο στις 17 Νοεμβρίου 2017 γράφαμε ότι η επίσκεψη της Γερόντισσας Ακυλίνας στην Ελλάδα και η έκτακτη παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε αυτήν δένει την Συρία και την Ελλάδα ενώπιον του ίδιου κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και είναι ο ακραίος θρησκευτικός φανατισμός ( βλ. σήμερα τοποθετήσεις εμπρηστικών μηχανισμών έξω από Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς στην πατρίδα μας)  

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. 

Παραμονές Χριστουγέννων 19 Δεκεμβρίου στις 9:59 μ.μ 

ο πρόεδρος Άσσαντ οικογενειακώς επισκέπτεται το γνωστό προσκύνημα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας έξω από την Δαμασκό. Τα πρόσωπα του ιδίου , της συζύγου και των παιδιών του είναι ευφρόσυνα , ουσιαστικά λάμπουν. Μα περισσότερο χαρούμενες είναι όλες οι μοναχές της Ιεράς Μονής που βγαίνουν να προυπαντήσουν τον υψηλό επισκέπτη. 

Αυτό που φαίνεται στο βίντεο το οποίο  κυκλοφόρησε στο Facebook 

.

يا ابن الغالي يا كبير ✌️منحبك بشار كتير ❤️كم انت عظيم سيدي الرئيس

Posted by ‎محبي د.بشار الجعفري‎ on Wednesday, December 19, 2018

είναι μια μεγάλη εορτή καρδιάς. 

 Οι ασπασμοί, τα χειροφιλήματα όλων προς όλους δείχνουν την κοινωνία με τον τεχθέντα ΧΡΙΣΤΟ που έχουν μέσα στις καρδίες τους. 

Το πρόσωπο της Γερόντισσας Ακυλίνας πρωτοστατεί στην υποδοχή και η σύζυγος του προέδρου κάποια στιγμή την υποβοηθεί στον βηματισμό της λόγω του τραυματισμού που είχε εξ αιτίας όλμου σε επίθεση των τζιχαντιστών. 

Αυτό μάλιστα το πρόβλημα ήταν και η αιτία να επισκεφτεί την πατρίδα μας. 

Ο πρόεδρος Άσσαντ κάθεται με οικειότητα μέσα στο αρχονταρίκι και μετά στην κεφαλή της εορταστικής τραπέζης που παρέθεσαν οι μοναχές. Φιλάει ένα – ένα τα ορφανά του πολέμου  που ορφανοτροφούν οι μοναχές και τα έντυσαν μάλιστα αγιοβασιλάκια. 

Όλα αυτά τι δείχνουν αδελφοί ;  

Πολλά πράγματα ,αρκεί να έχεις καρδιά για να τα δεις. 

Όμως ένα χρόνο πριν , φθινόπωρο του 2017, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έδειξε από τον ακριτικό Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ένα ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ μέσω της Γέροντισσας Ακυλίνας από την Συρία. 

της είπε: «Έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη» 

Αδελφοί δεν είναι εύκολο να γράφεις κάτι θαυμαστό που είναι χειροπιαστό γιατί το ομολογεί η ίδια η Γερόντισσα Ακυλίνα που είναι η πνευματική μητέρα στο Παγκοσμίου Ορθόδοξης  Ιστορικής φήμης Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Σεϊδανάγιας πλησίον της Δαμασκού . 

Ουσιαστικά έρχεται η Γερόντισσα Ακυλίνα από την Εμπόλεμη – Αιματοβαμμένη και Μαρτυρική  Συρία με τους νέους Νεομάρτυρες της εποχής μας… 

Έρχεται   Θεία Οικονομία στην Ελληνική Συνοριογραμμή μας στον Έβρο, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστήμιο της για ιατρικούς λόγους όπως  εκθέτει η ιδία και  τότε της παρουσιάζεται  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στις 7 Οκτωβρίου 2017. 

ΤΗΝ  παροτρύνει ο ΑΓΙΟΣ να τον βρει στο « σπίτι του»  , στο γνωστό πανέμορφο εκκλησάκι της περιοχής του Μαΐστρου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης που τιμάται  στην μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων και του ιδίου. 

Αυτά μας τα πληροφόρησαν αυτόπτες μάρτυρες και τα είδαμε σε βίντεο που κυκλοφορεί. 


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι οικουμενική και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ αγκαλιάζει και την Συρία. 

Είναι τόσο ζωντανός ο Άγιος που για να  διευκολύνει την Ηγουμένη Ακυλίνα  στην προσπάθεια ανεύρεσης του   συγκεκριμένου χώρου, της παρουσιάζει το Εκκλησάκι αυτό  μέσα σε ΦΩΣ και  μαζί  τον άνθρωπο που το ανοικοδόμησε,  τον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο 

λέγοντας της … 

Αυτό είναι σπίτι μου 

Και αυτό το παιδί μου,  είναι γιός μου 

Θα το δεις . 

Όπως ακούγεται στο βίντεο. 

Η συνάντηση γίνεται και τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν εκεί σε μοναδικές πνευματικές στιγμές που ακουμπούσε ο Ουρανός την Γη  με τα θαυμάσια του . 

Μικρά παιδάκια και μεγάλοι άκουγαν από την ευλογημένη αυτή Γερόντισσα που διακονεί την Ιστορική Ιερά Μονή της της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας  που ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό … 

Άκουγαν στην λουλουδιασμένη  απλωταριά του προαύλιου χώρου , από τα ίδια τα χείλη της Ηγουμένης Ακυλίνας τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου και συγκεκριμένα το ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και συντάραξε την Οικουμένη με τον κατασφαγμένο Σαουδάραβα μεγιστάνα  από τον ταξιτζή  – Σύριο δολοφόνο που έκρυψε τα κομμάτια του σώματος του στο πορτ – μπαγκαζ   τα οποία  συνέρραψε η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και τον επανέφερε στην ζωή θαυματουργικά. 

Είναι πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που περιγράφεται αυτό το ΘΑΥΜΑ όχι από κάποιον που το άκουσε αλλά από κάποιον που το έζησε σαν μάρτυρας για αυτό και έχουμε σήμερα τόσες λεπτομέρειες… 

Αδελφοί μου  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ φυλάει σκοπιά στα νοητά σύνορα της Πατρίδας μας, φυλάει Θερμοπύλες και βρίσκεται ένα βήμα από το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ την Κωνσταντινούπολη,   που μας ανακοίνωσε θεόπνευστα  ότι θα το δούμε στις μέρες μας . 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη στην Ηγουμένητης ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας  που προέρχεται από μια εμπόλεμη περιοχή , σημειολογία που δείχνει ότι είμαστε προ των πυλών γεωπολιτικών εξελίξεων . 

Δεν μπορούμε  να μην πιστέψουμε  στα λεγόμενα της Ηγουμένης Γερόντισσας Ακυλίνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας . 

Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε λόγους αγιορείτη πατέρα που μας δόθηκαν πριν λίγες ώρες:  

« –μέσα στις φετινές εορτές αναβαθμίστηκε η μέσα και η έξω απειλή ..μετά τα ΦΩΤΑ θα μας αλλάξουν τα φώτα..;; 

-Γέροντα πως θα σωθεί η Ελλάδα; 

– με καρδιοαναπνευστική ανάταξη σαν αυτούς που έπαθαν έμφραγμα.»  

Η ΕΛΛΑΔΑ μας  δεν θα χαθεί , πρέπει να δώσει και άλλα θαυμαστά στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.