ΔΡ.Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ Πριν πάρουν οι Ρώσοι την Κωνσταντινούπολη , τα λουκούμια και οι χαλβάδες θα καταρρεύσουν από εμφύλιες διαμάχες στα Δυτικά Βαλκάνια

ΟΦΕΛΟΣ της Εθνικής μας ΘΛΙΨΗΣ είναι ότι τώρα γνωρίζουμε ΠΟΙΟΥΣ έχουμε απέναντι μας. 

Και αυτό  είναι μέσα στην Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, ώστε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αυτά που έχουν στην σειρά  να πράξουν για την πατρίδα μας. 

Η Μακεδονία δεν χάνεται γιατί τον ΧΡΙΣΤΟ τον Εσταύρωσαν αλλά ο ΚΥΡΙΟΣ Αναστήθηκε , η Ελλάδα είναι προορισμένη να ξαναδιδάξει τον πολιτισμό στον κόσμο. 

Πως θα τρέξουν τα πράγματα; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι γνωστό ότι δεν θα μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα. 

Αλλά την ανάσα μας την δίνει ο Ουρανός. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είχε πολλούς φίλους, ήταν πνευματικά του παιδιά που νουθετούσε από την δεκαετία του 70. 

Μέσα στις νουθεσίες του ο ΑΓΙΟΣ μιλούσε και για τα Εθνικά μας Θέματα με περισσή έγνοια για την πολύπαθη πατρίδα. 

Σε πνευματικό του παιδί  από την Μακεδονία κάποια στιγμή μέσα στην συζήτηση στο τέλος της δεκαετίας του 80 και δίχως να προκληθεί με ερώτηση του είπε απρόσμενα : 

 Ότι και να γίνει, αυτό το κράτος  έχει θεμέλια από λουκούμια και τοίχους από χαλβάδες , λογικό να καταρρεύσει. 

Ας το πάρουμε με την λογική και όχι με την πονηριά και το δόλο που χρησιμοποίησαν οι σπόνσορες ιδιοτελών συμφερόντων.

Όταν  κάτω από τα θεμέλια  αυτού του μορφώματος μαλώνουν οι μεγάλοι γεωπολιτικοί πόλοι , ποιος θα πρωτοπεράσει τον ενεργειακό αγωγό του , λογικό είναι ότι θα καταρρεύσει ολάκερο το οικοδόμημα.

TurkishstreamVs (EastMed)pipeline

Από αυτούς τους δυο αγωγούς θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ λένε σήμερα αγιορείτες πατέρες.

Όταν ο τούρκος ανακοίνωσε με τον Ρώσο τον Turkishstreamκαι άρχισαν να τον κτίζουν κτύπησε καμπανάκι στην Δύση και έτρεξαν μια ώρα αρχύτερα τον σχεδιασμό που είχαν για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Λίγο πριν τα γεγονότα που  φαίνεται να έρχονται με φόρα.

Οι Δυτικοί θέλουν τον διαμελισμό της τουρκίας για να περάσουν από εκεί τον (EastMed)και να γλυτώσουν έξοδα από την διέλευση του στα μεγάλα βάθη της Αν. Μεσογείου.

Αλλά το παζαρεύουν με τον Ερντογάν με δώρα στο Αιγαίο.

Οι Ρώσοι επιθυμούν να διαλύσουν οποιοδήποτε δυτικόστροφο μόρφωμα , ώστε να μην εδραιωθεί η παρουσία των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά  και να περάσουν από εκεί τον δικό τους αγωγό που είναι κρίσιμος καθότι τα έσοδα από αυτόν θα βοηθήσουν τα προβληματικά Συνταξιοδοτικά και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας της Ρωσίας.

Πολύ σύντομα όπως φαίνεται  θα βιώσουμε και την οριστική ρήξη της Ρωσίας με την Τουρκία γιατί η τελευταία θα πάρει καλά δώρα- αντιπαροχή στο Αιγαίο από τους Δυτικούς.

Τότε ο Ρώσος θα κατέβει με φόρα στα Στενά και για τα άμεσα συμφέροντα του.

Εν τω μεταξύ οι κακοπροαίρετοι βιάζουν εν ψυχρώ την Ελληνική Ιστορία που είναι και  Παγκόσμια.

Ουσιαστικά οι Δυτικοί αυτοεξευτελίστηκαν στις επόμενες γενιές τους διότι υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη .

Χρόνια το δούλευαν το σχέδιο, αλλά τώρα τους κάθισε.

Κομιτατζήδες – εμφύλιος – Τίτο – διάλυση της Γιουγκοσλαβίας , μια τεράστια φιάλη μαρτυρικού αίματος.

Άραγε θα γλυτώσουν από την δικαία οργή;

Φυσικά δεν είναι μόνο τα ενεργειακά που τους έσπρωξαν σε αυτό τον εξευτελισμό, αλλά ήταν και τα ιστορικά απωθημένα των αντίχριστων σκοτεινών δυνάμεων.

Ότι και να κάνουν οι βρικόλακες της Ιστορίας , η ίδια η ανθρωπότητα θα αντιδράσει και θα τους τιμωρήσει.

Προς το παρόν ακούγονται μεμονωμένες φωνές, αλλά δυνατές.

Αργότερα και όταν ξεκινήσει η παγκόσμια σύγκρουση τότε θα αποκαλυφτούν όλα.

Το ΤΙΜΕ για τις Πρέσπες: Κοντόφθαλμη κι αυτοκαταστροφική συμφωνία

«Η συμφωνία για αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας είναι ένας θρίαμβος για την Ε.Ε., αλλά ανησυχητική για τη δημοκρατία», είναι ο τίτλος του άρθρου του TIME πάνω στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποδομεί με επιχειρήματα, βήμα βήμα και προειδοποιεί παράλληλα για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η επικύρωσή της.

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό (με κυκλοφορία 2.500.000 αντιτύπων διεθνώς) επισημαίνει ότι μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας πήρε το όνομα «Μακεδονία», αλλά η Αθήνα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, λέγοντας ότι νομιμοποιεί τις εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει λίγο πιο κάτω η ανάλυση, «η συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτόχρονα μια γεωπολιτική νίκη και μια δικαίωση του οράματός της για το πώς πρέπει να λειτουργεί η διεθνής πολιτική». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, υπάρχουν τρία προβλήματα με το αφήγημα αυτό.

Το πρώτο, σύμφωνα με το TIME, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «διάλεξε να αγνοήσει προβληματικές πτυχές μιας διαδικασίας επικύρωσης που αμφισβήτησε τους συνταγματικούς κανόνες και τις αρχές του κράτους δικαίου τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Ελλάδα». 

Το δεύτεροπρόβλημα που αναδεικνύει το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό είναι ότι «και οι δύο κυβερνήσεις περνάνε τη συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στη βούληση μεγάλου μέρους της χώρας τους». Θυμίζει δε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα «δείχνουν ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία ενάντια στη συμφωνία», ενώ υπογραμμίζει ότι «η Ε.Ε. μοιάζει ξανά να εμφανίζεται ως μια γραφειοκρατία που προτιμά να αγνοεί τις λαϊκές αντιδράσεις και την κυριαρχία των πιο αδύναμων κρατών».

Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι «ακόμα και ο γεωπολιτικός στόχος της σταθεροποίησης της περιοχής κινδυνεύει από τη συμφωνία, ακριβώς επειδή το πολιτικό μίγμα στην Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι τόσο ασταθές». Υποστηρίζει μάλιστα ότι στη γειτονική μας χώρα η αλλαγή ονόματος «υποστηρίζεται από ένα συνασπισμό μιας μειοψηφία της κυρίαρχης σλαβομακεδονικής εθνοτικής ομάδας και την εθνοτική Αλβανική μειονότητα, ενώ είναι αντίθετη η πλειοψηφία των Σλαβομακεδόνων. Με άλλα λόγια, η συμφωνία βάζει ένα συνασπισμό μειονοτήτων απέναντι στην πλειοψηφία της πλειοψηφίας. Ένα τέτοιο σκηνικό θα ανάψει και πάλι τις εθνοτικές εντάσεις και θα αυξήσει την πολιτική πόλωση στη Μακεδονία».

Το TIME ολοκληρώνει την αποδόμηση της συμφωνίας των Πρεσπών ως εξής: «Σε μια περίοδο με σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη-μέλη της Έ.Ε. και λαϊκές αναταραχές σε άλλα, μια τέτοια προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμη και αυτοκαταστροφική» ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 25.01.2019 17:30 |

Κώστας Παπαχλιμίντζος

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/to-time-xeskizi-tis-prespes-kontofthalmi-ki-aftokatastrofiki-simfonia

Πριν πάρουν οι Ρώσοι την Κωνσταντινούπολη , τα λουκούμια και οι χαλβάδες θα καταρρεύσουν από εμφύλιες διαμάχες στα Δυτικά Βαλκάνια.

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.