ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ : Η γνωστή Εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που δάκρυσε έχει ιδιαίτερη σημειολογία στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2016 όταν  ο ΑΓΙΟΣ δάκρυζε και ο Ερντογάν ξεσάλωνε δείχνοντας τις προθέσεις του. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτή την ΕΙΚΟΝΑ προσκυνήσαμε την Χάρη της  σε ένα πανηγύρι του ΑΓΙΟΥ στο όμορφο εκκλησάκι του στο Μαίστρο της Αλεξανδρούπολης μετά από καιρό. 

Τι είχε όμως προηγηθεί και πως το έκτακτο αυτό γεγονός που μεταφέραμε σχετίζεται με τα

επικείμενα γεωπολιτικά δρώμενα 

« H εικόνα  του Αγίου Παϊσίου, που δάκρυσε το μεσημέρι στις 1: 30 της 28 Σεπτεμβρίου 2016 λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Ερντογάν την πρόθεση του να αναθεωρήσει την συνθήκη της Λωζάνης την επόμενη μέρα. 

Ήταν μεσημέρι της 28ης Σεπτεμβρίου του 2016 όταν επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στο Μαίστρο  δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που κατά αγαθή συγκυρία ήταν και οι δυο ψαλτάδες.  

Την στιγμή που ασπαζόταν την εικόνα του ΑΓΙΟΥ διαπίστωσαν στην αρχή εφίδρωση της, μη δίνοντας καμιά περαιτέρω σημασία στο έκτακτο αυτό γεγονός.  

Κοντοστάθηκαν όμως και την παρατήρησαν με προσοχή για να δουν αν απλώς τους φάνηκε. – και τι είδαν; – από τους οφθαλμούς του ΑΓΙΟΥ στην Εικόνα κατρακυλούσε ως χείμαρρος υγρό.  

Θορυβήθηκαν  

Το έκτακτο αυτό γεγονός κράτησε λίγη ώρα. 

Συγκλονισμένοι όλοι οι παριστάμενοι έκαναν την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μιας και οι αξιωματικοί ήταν καλοί  ψαλτάδες ,η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε έφερνε τον Ουρανό στη γη.  

Λίγες ώρες μετά το έκτακτο αυτό γεγονός  άλλαζε η ατζέντα των γεωπολιτικών εξελίξεων άρδην.  

¨Μιλώντας εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».  

Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών. Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». http://www.efsyn.gr/ https://national-pride.org/ 29 Σεπτεμβρίου 2016 

Και ερχόμαστε στο « σωτήριο έτος 2019» που επικρατεί ΕΘΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ λόγω της  Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας. 

Γιατί ΘΛΙΨΗ ; 

Δεν πέρασαν λίγα 24 ώρα και τα δίνουν όλα οι δήθεν μελλοντικοί φίλοι μας. 

Πρόεδρος Σκοπιανών ΗΠΑ προς Α.Τσίπρα: «Αν γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία, που είναι η Νότια»; 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/746974_oi-skopianoi-apantoyn-ston-atsipra-gennithike-i-voreia

Τα ακούει αυτά ο σουλτάνος και κάνει σχέδια για την ΜΠΛΕ πατρίδα του , δηλ. το ΑΙΓΑΙΟ που δεν μπορεί να το προφέρει, γιατί του κάθετε στο λαιμό. 

Μας « σέρνουν»  να κάνουμε ΕΙΡΗΝΗ, με ποιον  και με ποια ανταλλάγματα; 

Οι τέσσερις μήνες που θα κριθούν όλα – Σπρώχνουν την Ελλάδα ή στην Χάγη ή σε πόλεμο 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/746730_xekina-oi-tesseris-mines-poy-tha-krithoyn-ola-sprohnoyn-tin

« Ο Α.Τσίπρας πάει στην Άγκυρα και παραπέμπει τα ελληνοτουρκικά στην Χάγη ώστε να «διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή»! 

Ο πρωθυπουργός και προσωρινός ΥΠΕΞ, Α. Τσίπρας θα μεταβεί εντός δεκαημέρου στην Τουρκία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ύστερα από πιεστικές προσπάθειες του τελευταίου, ώστε να «διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή». 

Η Ελληνική αντιπροσωπεία ωστόσο θα μεταβεί στην Άγκυρα με ήδη εκ των προτέρων βεβαρημένη την ελληνική θέση. Και τούτο διότι η Άγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και υλοποιεί ήδη το «ετήσιο πρόγραμμα» ασκήσεων της στο Αιγαίο, παραβιάζοντας το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας, με παραβιάσεις και παρανομίες σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, που τείνουν πλέον να εξελιχθούν σε μόνιμα και νόμιμα τουρκικά κεκτημένα, αφού απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, πλην λεκτικών αντιπαραθέσεων, χωρίς καμία νομική, διπλωματική, ακόμα και επιχειρησιακή ισχύ.»  

Γράφει: η  Κύρα Αδάμ 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/746830_me-meiomeni-ethniki-kyriarhia-o-tsipras-stin-agkyra

Λοιπόν για να μην γελιόμαστε 

Οι ξένοι μας βάζουν το ερώτημα ΠΟΛΕΜΟΣ ή ΕΙΡΗΝΗ με την Τουρκία. 

Ενώ ο Ερντογάν αποδέχεται μάλλον ΠΟΛΕΜΟ γιατί όπως έχει στον σχεδιασμό του και βάσει των επανειλημμένων δηλώσεων του , την πρόθεση ΤΩΡΑ να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάννης , έστω και με πολεμικά γεγονότα πριν πάει να κλαφτεί στο δικαστήριο της Χάγης. 

Που να ξέρει ότι ο Άγιος Γέροντας της Ελλάδος και ολάκερης της Ορθοδοξίας είναι πάντα  δίπλα στην πολύπαθη ΠΑΤΡΙΔΑ  του και παρακολουθεί τις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Add a Comment

Your email address will not be published.