ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αισχρή παρέμβαση ΗΠΑ και Γερμανίας στα εσωτερικά της Πατρίδος μας… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

egerssi@otenet.gr 

www.egerssi.gr 

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, στην νέο-κατοχική Ελλάδα, τα σοβαρά γεγονότα αποκρύπτονται και αναδεικνύονται όλα εκείνα τα άνευ ουσίας! Ειδικότερα αποκρύπτονται όλα εκείνα τα γεγονότα, που δενσυμφέρει η ανάδειξή τους την επικυρίαρχο της Ελλάδος, Γερμανία, αλλά και τις ΗΠΑ του βαθέως κράτους της Αμερικής (σ.σ. Μπους, Κλίντον, Ομπάμα), που δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αποκεφαλιστεί στα λίγα χρόνια διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ! 

Αισχρή παρέμβαση των ΗΠΑ και της Γερμανίας… 

Είχα αναδείξει στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: «Ξεκίνησε πολιτική ανωμαλία», στις 18 Ιανουαρίου 2019, τις καταγγελίες του Προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη κατά των πρεσβευτών των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην Αθήνα! 

Έγραφα συγκεκριμένα:  

«Ο ξένος παράγοντας δεν έπαψε ποτέ να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μας ζητήματα! Ο ξένος παράγοντας, τον οποίο κατήγγειλε στα ΜΜΕ, αλλά και στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης! O οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές από τον Γερμανό και τον Αμερικανό πρέσβη προκειμένου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών! 

Μια μεγαλειώδης και συνάμα ανατριχιαστική καταγγελία ενός αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος! Μια καταγγελία που πνίγηκε στα ρηχά και δεν αναδείχτηκε! Που τις έκανε τις καταγγελίες ο Βασίλης Λεβέντης και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”: 

Ήρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τις Πρέσπες κύριε Λεβέντη, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο Αμερικανός πρέσβης, τα ίδια! Η ελληνική κυβέρνηση είναι ορντίναντσα των Αμερικανών. Η συμφωνία αυτή είναι όλη υπέρ των Σκοπίων και εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα. Η μία αμοιβή είναι πάρε λεφτά, η άλλη πάρε υπουργείο, η άλλη θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛΤΑ. Πουλημένα κρέατα όλοι. Αυτή η Βουλή είναι καταραμένη…”!  

Άλλωστε στο πρόσφατο ταξίδι της στην Ελλάδα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, επεσήμανε ιδιαίτερα πόσο επωφελής είναι για όλους η Συμφωνία των Πρεσπών! Την Ελλάδα (;;;), τα Σκόπια και την Ευρώπη! Είναι όμως άλλο μια πολιτική εκτίμηση, άσχετα αν δεν συνάδει με το συμφέρον της Ελλάδος, κι είναι άλλο ο εκφοβισμός, η κατατρομοκράτηση ενός πολιτικού αρχηγού για να εκπληρώσει τον ευσεβή πόθο της Γερμανίας! Από την άλλη μεριά, δεν παρατηρήσαμε καμιά ευαισθησία της ελληνικής δικαιοσύνης, ώστε να καλέσει τον κ. Βασίλη Λεβέντη προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις! Γιατί, αν συνέβησαν τα όσα κατάγγειλε ο Πρόεδρος της “Ενώσεως Κεντρώων”, τότε σε ένα ανεξάρτητο κράτος, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας θα ανακηρύσσονταν σε ανεπιθύμητα πρόσωπα και θα έπρεπε πάραυτα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα»! 

Όλοι δηλώνουν δουλικά, απόντες… 

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η “Ένωση Κεντρώων” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για την Α΄ εκλογική Περιφέρεια!  

Ο Πρόεδρος της “Ένωσης Κεντρώων” Βασίλης Λεβέντης, για μια ακόμη φορά δεν μάσησε τα λόγια του! Άστραψε και βρόντηξε κατά της προδοτικής κυβερνήσεως της μειοψηφίας, κατά της νερόβραστης αντιπολίτευσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη! Υπενθύμισε για άλλη μια φορά τις καταγγελίες του για την άθλια παρέμβαση των Πρέσβεων Γερμανίας και ΗΠΑ υπέρ της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! Προσθέτοντας, ότι στη συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ παρά τις πιέσεις του κ. Πάιατ, του ξεκαθάρισε ότι αντιστέκεται κατά αυτής της Συμφωνίας! Τότε ο Πρέσβης των ΗΠΑ αποχώρησε προφασιζόμενος κάποιο άλλο ραντεβού!  

Έτσι, είναι αδιανόητο να μην συγκινείται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γι΄ αυτήν την ωμή – άθλια ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά μας! Άσχετα αν η παρέμβαση ήταν υπέρ της αποφάσεως της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εν τούτοις είναι μια παρέμβαση που υποδηλώνει ότι η Ελλάς είναι απόλυτο φέουδο των ΗΠΑ και της Γερμανίας! Και αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει και να ενοχλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ!  

Είναι αδιανόητο να μην έχει επέμβει η ΝΔ! Να μην έχει κινήσει γη και ουρανό γι΄ αυτές τις καταγγελίες που ξευτιλίζουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική διεθνή υπόστασή του!  

Είναι αδιανόητο να μην έχει επέμβει η ελληνική δικαιοσύνη! Είναι αδιανόητο να μην έχει γίνει πρώτη είδηση στα δουλικά ΜΜΕ του Συστήματος!  

Για άλλον ένα χρόνο στην Ελλάδα ο Τζέφρι Πάιατ… 

Κατά το παρελθόν προσπαθήσαμε πολλές φορές να αναδείξουμε τον ύποπτο ρόλο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ! Ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος υμνητής του Αλέξη Τσίπρα!  

Και θεωρώ από τις πολλές αναφορές μου στον νυν πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να σας αναφέρω την παρακάτω, που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα στις 18 Ιουλίου 2018 στο άρθρο μου: «”Εκτελεστής” πληρωμένου συμβολαίου ο Τσίπρας»: 

«Η πηγή μας, “εισχωρώντας” στα άδυτα της Αμερικανικής Πρεσβείας, μας ενημερώνει: Ένας από τους παραπάνω αναφερόμενους Τουρκολόγους καθηγητές, ταυτόχρονα καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπόλεως και της Άγκυρας, μυστικοσύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, δήλωνε τον Ιούνιο του 2001 τα παρακάτω: 

“Οι εταιρείες πετρελαίου και κυρίως η “Texaco” κατά το χρονικό διάστημα της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπους, θα επισπεύσουν την προώθηση συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, με τη συμμετοχή… (αναφέρεται το όνομα ελληνικού Ομίλου πετρελαίων)! Πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη μεθόδευση παίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρώην ΥΠΕΞ Χένρυ Κίσινγκερ και ο πρώην πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα Τόμας Νάιλς (σ.σ. έχοντας εκείνη την εποχή υπεραυξημένες αρμοδιότητες, όπως ο νυν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, το μπαρουτοκαπνισμένο “αμερικανικό γεράκι” – ερχόμενο στην Ελλάδα από την Ουκρανία – Τζέφρι Πάιατ)»! 

Και μου κάνει μεγάλη κατάπληξη το γεγονός πως ο Τζέφρι Πάιατ παρέτεινε για έναν ακόμη χρόνο την παραμονή του στην Ελλάδα!  

Γιατί; Για να επιλύσει και τις άλλες εκκρεμότητες στην περιοχή μας, όπως ακριβώς συνέβη με τη Συμφωνία των Πρεσπών; 

Άλλωστε ο Βασίλης Λεβέντης, το είπε ξεκάθαρα: 

«Οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα. Η μία αμοιβή είναι πάρε λεφτά, η άλλη πάρε υπουργείο, η άλλη θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛΤΑ. Πουλημένα κρέατα όλοι. Αυτή η Βουλή είναι καταραμένη…»! 

Λεβέντης – Σεραφείμ μείγμα θανατηφόρο 

Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω, στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της “Ενώσεως Κεντρώων”, την ηχηρή, ηχηρότατη παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια υπέρ του Προέδρου της “Ενώσεως Κεντρώων”!   

Και λέγω ηχηρότατη, γιατί δεν είναι σύνηθες φαινόμενο η παρουσία ενός Μητροπολίτη σε κομματική εκδήλωση! Ιδιαίτερα δε, όταν αυτός ο λαοπρόβλητος Μητροπολίτης, που εμπνέει τον λαό μας, σηματοδοτεί με τον χαιρετισμό του, ευθέως τη στήριξή του προς τον Βασίλη Λεβέντη!  

Θεωρώ ότι, το παραπάνω γεγονός είναι από τα πλέον αξιοσημείωτα των Μνημονιακών χρόνων και εκτιμώ ότι θα γυρίσει τούμπα το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας! 

Αναμένοντας τα νεώτερα…   

Εδώ ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Πειραιώς:

Add a Comment

Your email address will not be published.