Άγιος Παΐσιος: Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε: «Κι εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού»

Άγιος Παΐσιος: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ειδωλολάτρης. Ο ιστορικός Ιώσηπος λέει ότι, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε στην Ιερουσαλήμ (αφού αρνήθηκε την υπόδειξη των Εβραίων να συναντήσει πρώτα το Δαρείο και μετά αυτούς), ο αρχιερέας Ίαδδος τον υποδέχτηκε στο Ναό του Σολομώντα. Εκεί, ο Αλέξανδρος είπε: «Κι εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΄΄ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924 – 1994, ΤΟΜΟΣ Β’ 2η ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΄΄ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924 – 1994, ΤΟΜΟΣ Β’ 2η ΕΚΔΟΣΗ

ΤΟΥ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΥ Ε.Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Β. Σταχυολόγηση από ομιλία του Γέροντα Παΐσιου σε προσκυνητές, την Τρίτη της Διακαινήσιμου 1991

Ως λαός, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο Θεό. Από τα αρχαία χρόνια ο Θεός μας έδειξε ιδιαίτερη εύνοια. Ήταν στην πρόνοιά Του η δημιουργία του απέραντου κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να μεταδώσει τα φώτα του Ελληνικού Πολιτισμού στους βάρβαρους και, ειδικότερα, την Ελληνική Γλώσσα, για να διαδοθεί ευκολότερα, μέση αυτής, το Ευαγγέλιο. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ειδωλολάτρης. Ο ιστορικός Ιώσηπος λέει ότι, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε στην Ιερουσαλήμ (αφού αρνήθηκε την υπόδειξη των Εβραίων να συναντήσει πρώτα το Δαρείο και μετά αυτούς), ο αρχιερέας Ίαδδος τον υποδέχτηκε στο Ναό του Σολομώντα. Εκεί, ο Αλέξανδρος είπε: «Κι εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού».

Σελίδα 98

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ COPYRIGHT ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Η ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ.
www.agiotokos-kappadokia.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.