Διάκριση για τρία ελληνικά πανεπιστήμια – Στα κορυφαία 50 Ιδρύματα στη διεθνή κατάταξη QS

Σημαντική διάκριση για τρία ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία εντάχθηκαν σε λίστα με τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε τρία διδακτικά αντικείμενα.

Στην ελίτ των κορυφαίων πανεπιστημίων εντάχθηκαν τρία ελληνικά πανεπιστήμια, που φιγουράρουν ανάμεσα στα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε τρία διδακτικά αντικείμενα, με βάση την τελευταία έκδοση των Διεθνών Πινάκων Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Διδακτικό Αντικείμενο της QS. ADVERTISING

Σύμφωνα με τους πίνακες, που δημοσίευσε σήμερα η παγκόσμια ομάδα αναλυτών παροχής πληροφοριών σχετικά με την ανώτατη εκπαίδευση της QS Quacquarelli Symonds, 66 τμήματα των κορυφαίων 7 Ελληνικών πανεπιστημίων εμφανίζονται στους πίνακες ανά διδακτικό αντικείμενο.

Βασικά αποτελέσματα για την Ελλάδα

• Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 22η θέση στον πίνακα Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας. Ωστόσο, έχει σημειώσει πτώση έξι θέσεων σε σχέση με πέρυσι.

• Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 44η θέση στον πίνακα της Οδοντιατρικής.

• Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στην 48η θέση για τους Πολιτικούς και Δομικούς Μηχανικούς – αλλά έχει επίσης σημειώσει πτώση έξι θέσεων.

• Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στην κλίμακα 51-100 για την Αρχαιολογία.

• Το πιο επιτυχημένο Ελληνικό πανεπιστήμιο το οποίο εμφανίζεται σε 21 διαφορετικούς πίνακες διδακτικών αντικειμένων από τους 48 συνολικά πίνακες είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

• Για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων εμφανίζεται στην κατάταξη στην κλίμακα 401-450 στην Ιατρική.

• Συνολικά, επτά ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίζονται στους πίνακες της QS.

Για την έρευνα έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 1.200 πανεπιστήμια από 78 χώρες και η λίστα περιλαμβάνει 48 πίνακες ανά διδακτικό αντικείμενο. 

Για να καταρτιστούν οι Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS, λαμβάνεται υπ’ όψιν η γνώμη πάνω από 83.000 ακαδημαϊκών και 42.000 εργοδοτών, και τα ερευνητικά δεδομένα που προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Elsevier Scopus. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεθοδολογία αποτελείται από τέσσερις βασικούς δείκτες, δηλαδή την ακαδημαϊκή φήμη, τη φήμη των εργοδοτών, τις βιβλιογραφικές αναφορές και τον δείκτη «H-Index» που μετρά την παραγωγικότητα του ερευνητή σε μία σχολή.

Add a Comment

Your email address will not be published.