Λίγο πριν την Ανάσταση των Ελλήνων-Τους «ΚΑΙΕΙ» το Άγιο Φως του Χριστού- Τα ψέματα και η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κάθε χρόνο,καθώς πλησιάζουμε στην γιορτή της Αναστάσεως του Χριστού, εκείνοι που ενοχλούνται και βασανίζονται, διαδίδουν διάφορα δημοσιεύματα με σκοπό να ανατρέψουν τα όσα πιστεύουμε.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Στο στόχαστρο των επιθέσεων, βρίσκεται κάθε χρόνο και το Άγιο Φως.

Πολλοί, ισχυρίζονται πως η κανδήλα ανάβει με κάποιον αναπτήρα ή ακόμη και σπίρτα και μάλιστα παρουσιάζουν…αποδείξεις επί αποδείξεων για να το…πιστοποιήσουν!Φέτος ωστόσο, αν και στην αρχή της Σαρακοστής, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έπαιξε ένα ρεπορτάζ που αν μη τι άλλο, εξόργισε τους Έλληνες που πορεύονται προς την Ανάσταση του Χριστού.

Στο ρεπορτάζ, παρουσιάζεται μια συνέντευξη ενός δημοσιογράφου με τον μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ισίδωρο, σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου.

Ακούγεται χαρακτηριστικά, ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Πόση ώρα μένετε μέσα; (Στον Πανάγιο Τάφο);

Μητροπολίτης: Μέσα αφήνω την κανδήλα, το πολύ ένα λεπτό.

Δημοσιογράφος: Ένα λεπτό περίπου. Και; Αφήνετε την κανδήλα και τι κάνετε;

Μητροπολίτης: (γελάει), να το πούμε στην κάμερα;

Δημοσιογράφος: Να το πούμε, να το πούμε, γιατί να μην το πούμε;

Μητροπολίτης: Δεν ξέρω αν είναι σωστό τώρα, η μαρτυρία.

Δημοσιογράφος: Είναι ιστορική μαρτυρία. Είναι ιστορική μαρτυρία και είναι η αλήθεια. Δεν είναι ιστορική μόνο, είναι η αλήθεια.

Μητροπολίτης: Ακούστε, το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο.

Δημοσιογράφος: Πώς είναι δυνατόν; Πως μπορεί και γίνεται αυτό; Ποις το ανάβει;

Μητροπολίτης: Εγώ το ανάβω…

Δημοσιογράφος: Πως; Με ποιο τρόπο;

Μητροπολίτης: Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;

Ο αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης προσθέτει στο ρεπορτάζ πως: «Το Φως ανάβει με φυσικό τρόπο και ευλογείται από την εκκλησία. Ήρθε η ώρα να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πάντα ωραία και σκληρή».

Το ρεπορτάζ του ANT1 περιέχει και ακόμη μια μαρτυρία όμως.

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος, πρώην σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου λέει: «Με συνάντησε στη διαδρομή ο δραγουμάνος του Πατριαρχείου και με ρώτησε: «Έχεις σπίρτα;»

Του λέω: «τι να τα κάνω τα σπίρτα;»

Μου απαντά: «Και πως θα ανάψεις το καντήλι;»

-«Θα ανάψω το καντήλι…;»

«Ναι» μου λέει, «βέβαια, μη είσαι χαζός, πάρε τα σπίρτα».

«Μου έδωσε τα σπίρτα και έτσι άναψα το καντήλι» ολοκληρώνει….τη μαρτυρία του.

Διαγράφει τη λέξη «θαύμα» το Πατριαρχείο για την τελετή του Αγίου Φωτός;
Το ρεπορτάζ όμως δεν τελειώνει εκεί. Εν συνεχεία των παραπάνω…μαρτυριών, παραθέτει μια αλλαγή που έχει γίνει στο κείμενο της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, στις έως και τις 22 Ιουνίου του 2018 έγραφε σχετικά με το Άγιο Φως:

Πραγματικώς, είναι εν εκ των μεγαλυτέρων Θαυμάτων της Χριστιανοσύνης, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο.

Από τις 23 Ιουνίου του 2018 το κείμενο έχει αλλάξει και πλέον κανείς διαβάζει:

καί δάκρυα χαρᾶς χύνουσι πάντες, ἀναλογιζόμενοι ὅτι ὄντως εἰσί θεαταί σεβασμίας καί ἱερᾶς τελετῆς, καί ἐκ νεαρᾶς των ἡλικίας ἐπόθουν νά ἴδωσι τήν θέαν τῆς μυστηριώδους ἐκείνης τελετῆς, ἥτις ἀδύνατον νά μή συγκινήσῃ καί τόν ψυχρότερον αὐτόν θεατήν.

Δεν θεωρεί το Πατριαρχείο θαύμα το Άγιο Φως;;;
Το Πατριαρχείο απαντά πως το κείμενο άλλαξε γιατί δεν εξέφραζε το Πατριαρχείο!!!!

Δείτε το ρεπορτάζ και μετά ακολουθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Διαβάστε τώρα το παρακάτω άρθρο του Δημοσθένη Λιακόπουλου, που εξηγεί γιατί και πως τους βασανίζει το Άγιο Φως και κάθε χρόνο κοντά στην Ανάσταση του Χριστού, λένε όσα λένε.

Γιατί και πως τους βασανίζει κάθε χρόνο το Άγιο Φως

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Θα τα πω με λίγα και απλά λόγια.

Αυτό που εμείς ονομάζουμε Άγιο Φως

1. εμφανίζεται εκ θαύματος, καθώς μέσα στον Πανάγιο Τάφο, μπαίνει ο Πατριάρχης ο Ελληνορθόδοξος, αφού τον ψάξουν οι Εβραίοι με κάθε μέσον της τεχνολογίας και με κάθε τρόπο, για να σιγουρέψουν ότι δεν θα κάνει κάποιο τρυκ για να ανάψουν οι λαμπάδες που έχει μαζί του. Οι λαμπάδες ανάβουν εκ του μηδενός, επομένως μιλάμε για ένα ξεκάθαρο θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο. Ενοχλεί, το ότι ο Χριστός κάνει κάθε χρόνο θαύμα.

2. δοκίμασαν και μάλιστα δια της βίας, να μπούνε μέσα στον Πανάγιο Τάφο και πατριάρχες άλλων Ορθόδοξων δογμάτων και Κόπτες και Λουθηρανοί και Αγγλικανοί και Καθολικοί κτλ.

Το Άγιο φως δεν άναβε τις λαμπάδες τους. Μόνο και αποκλειστικά σε αυτόν που εκπροσωπεί το Ελληνορθόδοξο δόγμα ανάβει το Άγιο Φως. Ενοχλεί, το ότι παραδίδεται σε Έλληνα μόνο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι γνωστό σε όλους, ότι ούτε τυπολάτρης είμαι, ούτε θρησκόληπτος. Είναι επίσης γνωστό, ότι έχω ελέγξει την τυπολατρία και εβραιολατρία μέσα στην εκκλησία, καθώς και το ότι παραποιήθηκαν και αποσιωπήθηκαν πολλοί λόγοι του Χριστού. Είναι μάλιστα γνωστό, ότι έχω ελέγξει κάποιους δήθεν αγίους, που δημιούργησαν τον εβραιοχριστιανισμό και έβαλαν τον εβραϊκό μωσαϊκό νόμο μέσα στον Χριστιανισμό.

Ωστόσο:

Το Άγιο Φως, ανάβει μόνο για τον συνδυασμό Χριστός και Ελλάδα.

Δηλαδή επικροτείται κάθε χρόνο το εκρηκτικό μείγμα.

Είναι ένα μήνυμα που στέλνει ο Χριστός κάθε χρόνο. Χριστός και Ελλάδα, όχι Χριστός και εβραϊσμός.

ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ

Θέλουν δεν θέλουν, αυτό ισχύει και γίνεται κάθε χρόνο. Οι λεπτομέρειες με την Παλιά Διαθήκη και τις τυπολατρίες και τις ειδωλολατρίες, δεν έχουν νόημα. Τις παραβλέπουμε και βλέπουμε την ουσία.

Και κάτι ακόμα. Στην Ελλάδα το φέρνουμε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, διότι είναι οι ύψιστες τιμές που θα μπορούσαμε κατά κόσμον να αποδώσουμε, αφού μας αφορά άμεσα, αφού μόνο στους Έλληνες παραδίδεται.

Δύο φώτα προσφέρονται στους ανθρώπους

1. Το φως του Χριστού

2. Το φως της ολυμπιακής φλόγας

Και τα δύο από τους Έλληνες προσφέρονται και γι΄αυτό ο Χριστός είπε:

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

και καλά ξυπνητούρια.

Δείτε και τα παρακάτω βίντεο που δείχνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ – ΓΑΛΑΖΟΛΕΥΚΕΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ . ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ . ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ .

ΑΓΙΟΣ ΦΩΣ 2015 – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Άγιο Φως 2013 δεν καίει

ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ-ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είδατε και μόνοι σας στα παραπάνω βίντεο, το Φως του Χριστού ανάβει ως εκ θαύματος κάθε χρόνο και μάλιστα στο πρώτο βίντεο το συνοδεύουν γαλαζόλευκες αστραπές! Κατόπιν ανάβουν όλα τα καντήλια μέσα στον Πανάγιο Τάφο, ακόμη και αυτά που βρίσκονται ψηλά, την ίδια στιγμή, ενώ το ίδιο το Φως δεν καίει.

Τους ενοχλεί ότι ο Χριστός κάνει κάθε χρόνο θαύμα, όπως έγραψε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.

Ιησούς Χριστός Νικά
(φώτο: Eurokinissi)

el.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.