Γιατί ο Ερντογάν «τρέμει» την Αγία Σοφία – Το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη που δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια

“Όποιος φοβάται λένε, βρίζει και απειλεί. Τρανό παράδειγμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή… σουλτάνος όπως λέγεται από πολλούς λόγω των επεκτατικών βλέψεων και της αυταρχικότητας που έχει.
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ερντογάν είναι οι απειλές και μάλιστα προς πάσαν κατεύθυνση, γράφει ο Νίκος Αναστασίου για το crashonline.gr. Πριν από λίγες ημέρες, ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιάιρ, είπε κάποιες μεγάλες αλήθειες, αλήθειες που δεν τολμούν να πουν οι δικοί μας ηγέτες…

Συγκεκριμένα, ο Γιάιρ Νετανιάχου ανέφερε ότι, «η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που ονομάζεται Κωνσταντινούπολη! Η πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο του ορθόδοξου Χριστιανισμού για περισσότερα από 1.000 χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή! Και να του θυμίσω επιπλέον την τουρκική γενοκτονία εναντίον Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων. Εκκαθάρισαν όλους τους Χριστιανούς από τη Μικρά Ασία«»!

Μόλις λοιπόν ο Σουλτάνος άκουσε τα παραπάνω, εξοργίστηκε και ξεστόμισε ασύλληπτες δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να ειπωθούν μόνο από κάποιους παρανοϊκούς δικτάτορες τύπου Χίτλερ ή Μουσολίνι…

«Δολοφόνος ο Νετανιάχου και ο γιος του, θα τους διδάξω ένα μάθημα», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, ενώ το δεξί του χέρι ο σύμβουλος Yigit Bulut, ανέφερε πως ο Ερντογάν έγραψε ένα «ιστορικό μανιφέστο ελευθερίας για τον ισλαμικό κόσμο» κατά των ιμπεριαλιστικών εχθρών της Τουρκίας, του Ισλάμ ενώ «συνέστησε» στον Νετανιάχου να ακούσει τι λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας διότι σύντομα θα μάθει και αυτός και ο γιος του τι σημαίνει τιμωρία. Υπάρχουν και άλλα μέσα ώστε να πειθαρχήσει ο Νετανιάχου και ο γιος του».

Και οι απειλές δεν τελείωσαν εκεί, είχαν και συνέχεια. «Την Istanbul δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε 1.000 χρόνια εδώ», είπε σήμερα ο Σουλτάνος, σχολιάζοντας τα όσα έγραφε στο μανιφέστο του ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ομολογώντας αυτό που φοβάται. Ότι θα έρθει μια μέρα που οι Τούρκοι θα φύγουν από την Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη ήταν, είναι και θα είναι ελληνική παρά τα 12 εκατ. και παρά τους μιναρέδες που έχει η Αγιά Σοφιά.

Ο Ερντογάν καταλαβαίνει ότι η αλήθεια που του είπε ο γιος του Νετανιάχου δεν είναι κάτι τυχαίο. Κάποια στιγμή οι Τούρκοι κατακτητές θα αναγκαστούν να φύγουν, όπως έφυγαν και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο πανικός του Ερντογάν που δεν ξέρει ούτε αριθμητική, αφού υποστηρίζει ότι ήταν 1000 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, είναι πλέον έκδηλος, καθώς βλέπει ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι πλέον εναντίον του κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξέρει την επόμενη μέρα τι τον περιμένει…

Άλλωστε οι Τούρκοι ήταν λαός κατακτητών που δεν πίστευαν στην ισονομία και τη δίκαιη μεταχείριση των πολιτών τους, αλλιώς δεν θα υπήρχαν τα Σεπτεμβριανά που έδιωξαν πάνω από 400 000 από τη Πολη και η Αγία Σοφία δεν θα ήταν μουσείο και τζαμί αλλά ο Μητροπολιτικός ναός της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.

Κακά τα ψέμματα. Η ελληνικότητα του Βυζαντίου είναι κάτι που δεν μπορεί να «καλυφθεί» ό,τι κι αν κάνουν κάποιοι. Η ιστορία της μεγαλύτερης σε διάρκεια αυτοκρατορίας του κόσμου έχει…ποτίσει την Πόλη και αυτό εύκολα μπορεί να το καταλάβει όποιος την επισκεφτεί.

Να τονίσουμε δε, ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, για το αν θα γίνει κανονικό τζαμί ή όχι, ταλανίζει εδώ και χρόνια τις τουρκικές κυβερνήσεις και ενοχλεί πολλούς ισχυρούς. Σύμφωνα με ακούσματα και πληροφορίες που είχαμε, πριν από λίγα χρόνια συνέβη ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό περιστατικό που αποσιωπήθηκε.

Σε μια επίσκεψη στην Πόλη μιας βρετανικής διπλωματικής αποστολής με επικεφαλής τον πρίγκιπα Κάρολο, τους ξενάγησαν στην Αγία Σοφία, μαζί και με κάποιους άλλους επισκέπτες. Κάποια στιγμή ο Τούρκος ξεναγός είπε, «εδώ είναι ένα μεγάλο σύμβολο της χώρας μας η Αγία Σοφία, που είναι και τζαμί». Τότε, ποιος είδε τον πρίγκιπα και δεν τον φοβήθηκε… Ύψωσε τη φωνή του και τους είπε: «Απαράδεκτο αυτό! Αυτός ο ναός είναι το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και αμέσως πήρε τους διπλωμάτες και φύγανε»!

Ο Ερντογάν λοιπόν ανησυχεί και όχι χωρίς λόγο. Οι μέρες του προφανώς τελειώνουν και το μέλλον της Τουρκίας δεν προμηνύεται και τόσο ευοίωνο…

Νίκος Αναστασίου

Crashonline.gr

yiorgosthalassis

Add a Comment

Your email address will not be published.