Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Θέλημα Θεού “

Εμείς που ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με “τα του Θεού” ,μας απασχολεί συνεχώς, αν με τις πράξεις μας κάνουμε το ” θέλημα του θεού ” .Αν γενικά κινούμαστε σύμφωνα με τις εντολές του ,γιατί αφενός γνωρίζουμε πόσο πονηρός είναι ο “αντίθετος” και διαθέτει εξυπνάδα χιλιάδων ετών , αλλά και πόσο ανίκανοι είμαστε εμείς.

Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε συνέχεια τα λόγια του Χριστού μας

“Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν”

Αν μας βρει “εύκαιρους ” θα μας “κοσκινίσει ” αυτό σημαίνει “πόνος” και “οδύνη “. Από αυτή την συνεχόμενη διαδικασία κερδίζουμε μία καλύτερη , ελεγχόμενη Πνευματικά ζωή ,που έχει ηρεμία και μαθαίνουμε πραγματικά μέσα από την διαδικασία της ταπείνωσης και ΑΓΑΠΗΣ απέναντι στον Θεό και κατ επέκταση στους συνανθρώπους ,μας να αγαπάμε ,διδασκόμαστε δηλαδή την ΑΓΑΠΗ .

Επί της ουσίας

Η ουσία δηλαδή της εκτέλεσης του “θείου θελήματος” από την πλευρά του ανθρώπου ,είναι να καταλάβουμε ότι είναι η διαδικασία του Θεού να μας διδάξει την ΑΓΑΠΗ , (πολλές φορές με σκληρό τρόπο άλλα ο γονιός όταν αγαπά έτσι δεν πράττει …)μέσω μετάνοιας (αλλαγή νου) και ταπείνωσης .
Αυτή είναι η μοναδική προϋπόθεση εισόδου στην Βασιλεία του και για την σωτηρία της ΨΥΧΗΣ μας η ΑΓΑΠΗ .

Το δίδαξε με την έλευση του Χριστού μας του Υιού του ,την απόλυτη ΑΓΑΠΗ και ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
μας δίδαξε ότι αυτός είναι η ΑΓΑΠΗ

Τα εμπόδια και αν υπάρχουν ;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα όμως ,μπαίνουν τα εμπόδια και ο “αντίθετος” που είναι Ανθρωποκτόνος προσπαθεί να μας πείσει αρχικά ,ότι δεν υπάρχει .Πράγμα που βλέπεται το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας .

Αν και ο Χριστός σε πάρα πολλά καταγεγραμμένα θαύματα εκβάλει δαιμόνια και είναι από τα πρώτες δυνατότητες που εξοπλίζει τους Αποστόλους αλλά και εξορκισμοί στις μέρες μας που ανατριχιάζουν .
Πως δίνουμε δικαίωμα ; κάνουμε το δικό μας έχουμε τις αδυναμίες μας …

Επί της ουσίας αν εκδηλώσουμε κάποιο “πάθος ” όπως περηφάνια ,φιλαυτία ,κατάκριση ,φιλοδοξία ,φιλαργυρία κ.α εκατοντάδες έχουμε …αφού κάναμε στην άκρη και τον Θεό βέβαια νομίζουμε ότι μπορούμε να κρυφτούμε .
Μας περιμένει και πηδάει επάνω στον ώμο μας “ο αντίθετος ” ,αφού του δώσαμε δικαίωμα και αρχίζει την “διαβολή” με λογισμούς δηλαδή επίμονες σκέψεις, σε κάποια από αυτές υποκύπτουμε και…..αμαρτάνουμε .
Το αντιλαμβάνεσαι γιατί χάνεις την γαλήνη και ηρεμία και κυριαρχεί πλέον μέσα σου ο φόβος και η ταραχή .
Αυτό λέγεται “πτώση ” και αντιμετωπίζεται ανάλογα πόσο έχεις “φάει τα μούτρα σου ” με μία απλή προσευχή ,νοερά ,εξομολόγηση ,συμμετοχή στα ιερά μυστήρια ,από όπλα έχουμε σαν Ορθοδοξία ΑΝΙΚΗΤΑ και για πιο βαριές περιπτώσεις “ολικής επαναφοράς ” πάμε για άλλα και εκεί να δεις όπλα ..

Γιατί όμως γίνεται αυτό ; πως το επιτρέπει ο ΘΕΟΣ ;

Στην περίπτωση της “πτώσης ” είναι επειδή ακολούθησες κάποιο πάθος σου με την δωρεάν συνδρομή του “αντίθετου ” .
Yπέπεσες σε αμαρτία ,αφού το επέτρεψε ο Θεός να σε κοσκινίσει ο “αντίθετος” για να αναγνωρίσεις το πάθος σου που σε οδήγησε στην εναντίωση του θελήματος ,ήθελες να κάνεις το δικό σου .
Βλέπουμε λοιπόν ότι παντού βρίσκεται η “Θεία πρόνοια ” και είναι έτοιμη να μας δώσει ” γλυκό” φάρμακο ή και “πικρό” αν χρειαστεί για να μάθουμε να αγαπάμε .
όλα γίνονται για κάποιο λόγο ..

Εξετάστε την ζωή σας ,τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή έχετε δίπλα σας καλούς ,μέτριους ή κακούς ,τις καταστάσεις που βιώνεται καλές ,κακές ή μέτριες ,είναι οι “πειρασμοί ” σας “οι δοκιμασίες” σας με μοναδικό σκοπό να ταπεινωθειτε να μάθετε να αγαπάτε ή “το βραβείο” σας επειδή μάθατε να αγαπάτε .

Σκεφτείτε το ,μην πάρετε διαζύγιο με την πρώτη, επειδή καυγαδίζετε. ή σας απάτησε ,μήπως τον /την παντρευτήκατε χωρίς να τον αγαπάτε , κάποιος πρέπει να μάθει να αγαπά και να συγχωρεί … ,μην μαλώνετε με τον άκαρδο αδερφό σας ,κάποιος πρέπει να μάθει να αγαπά και να συγχωρεί ….,μην μαλώνεις το αχάριστο παιδί σου ,μάλλον τα ίδια έκανες στην μάνα σου πρέπει να μάθεις να αγαπάς … μην τσακώνεσαι στον δρόμο ,κάποιος πρέπει να αγαπά και να συγχωρεί ….μην τα βάζεις με τον γέρο πατέρα σου ,κάποιος πρέπει να μάθει να αγαπά …

Αν δεν μάθετε με την πρώτη ,θα σας συγχωρεί και θα σας στέλνει νέα πρόκληση ,πειρασμό ,δοκιμασία ανάλογα με την “σκληροκαρδία” σας ,αν γίνετε “βράχος ” υπερηφάνειας,έπαρσης και εγωισμού να ξέρετε θα σας σηκώσει πολύ ψηλά για να πέσετε και να σπάσετε ,όσο “σκληρότερος” τόσο ψηλότερα και το μάθημα της ταπείνωσης θα πονέσει πολύ μα πάρα πολύ .

Αν όμως τον εγκαταλείψετε ,εκείνος θα σταθεί στην γωνία “πικραμένος” αφού τον βγάζετε από την ζωή σας.
Μας έφτιαξε ελεύθερους άλλωστε , το να απομακρυνθείς όμως από κοντά του , είναι μεγάλο λάθος ολέθριο , οδυνηρό .Ανοίγεις το δρόμο στις “αντίθετες “δυνάμεις ” που σχεδιάζουν την καταστροφή σου .
Αυτοκτονίες ,ψυχασθένειες ,δολοφονίες ,σεξουαλικά εγκλήματα ακόμα και σε παιδιά κ.α που δεν τα χωράει ανθρώπινο μυαλό …

Μείνετε κοντά στον Χριστό ,μάθετε να αναγνωρίζετε το θέλημα του ,αφήστε τον να σας διδάξει την ΑΓΑΠΗ είναι η μεγαλύτερη δύναμη είναι ο ίδιος ο ΘΕΟΣ

Δοκιμασίες πειρασμούς σας στέλνει ;αν “Ναι ” υπάρχει ελπίδα σε εσάς , αν δεν…. να ανησυχείτε είσαστε υπό εγκατάλειψη και να περιμένετε τον “αντίθετο” να σας κοσκινίσει ..

Στις δύσκολες εποχές που έρχονται , θα ‘έχετε ακούσει την φράση “από το κακό στο χειρότερο” μα ποτέ το αντίθετο και αν απορείτε .Είναι γιατί ο “αντίθετος” όσο και κακό να κάνει δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος ,μέχρι να καταστρέψει και τον τελευταίο άνθρωπο ,να κερδίσει και την τελευταία ψυχή .
“Από εμάς εξαρτάται … “

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για Έθνη ,γίναμε Άθεοι ,φιλάργυροι ,υπερήφανοι ,φίλαυτοι σαν Λαός αν δεν μετανοήσουμε να επιστρέψουμε στον Χριστό μας , με ταπείνωση ,θα μας “κοσκινίζει ” ο Τσίπρας και η παρέα του και μετά ο Τέρης με την παρέα του ,αν προλάβει ….

“Καλό Αγώνα “

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

Add a Comment

Your email address will not be published.