Κατασκευάζουν γενίτσαρους: Για πρώτη φορά στην Ιστορία απαγορεύτηκε το «Μακεδονία Ξακουστή» στην μαθητική παρέλαση

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, δεν ακούστηκε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ετσι επιβεβαιώνοντα όσοι έλεγαν πως από την αρχή η συμφωνία των Πρεσπών πρέβλεπε “κόψιμο” του ένδοξου εμβατηρίου. Είναι πλέον ολοφάνερο πως όλα συγκλίνουν προς την δημιουργία μιας νέας γενιάς γενίτσαρων στην χώρα, μιας γενιάς με διαφορετική ιστορία που θα μπορεί να παραχωρεί άνετα εθνικά εδάφη.

O υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, η πιο κορυφαία στιγμή του σύγχρονου ελληνισμού. (Η ελληνική επανάσταση) ήταν ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις. Ο λαός μας έθεσε τα θέματα της ελευθερίας, της ισονομίας και στη συνέχεια της δημοκρατίας. Σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα αυτά τα μηνύματα, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων σήμερα να είναι και ένα παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης». 

Eκείνη τη στιγμή οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” από τις μπάντες ή την φιλαρμονική

Ο Κ.Γαβρόγλου αμέσως “πέταξε το μπαλάκι” της ευθύνης από πάνω του και αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο.

“Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο.

Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν”, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Add a Comment

Your email address will not be published.