Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Έλληνας ο “παγκόσμιος ” δάσκαλος ανά τους αιώνες

Για οποίον δεν το έχει καταλάβει , ας το καταλάβει καλώς ή κακώς το να είσαι “‘Ελληνας ” είναι ευχή που μοιάζει με κατάρα .

Ευχή όταν ο ίδιος ο Έλληνας το αντιληφθεί ,το μεγαλείο που του χάρισε ο Θεός και έχει σεβασμό ,ταπείνωση και Αγάπη μέσα του . Δημιουργεί την “Δημοκρατία ” , τον “Πολιτισμό ” , το μεγαλείο του”Βυζαντίου” .

Έργα αναλλοίωτα στην πάροδο του χρόνου ,γιατί είναι έργα της χάρης του Θεού ,που ρέει σε αυτούς που πιστεύουν και ακολουθούν “τους κανόνες ” της Ορθοδόξου πίστεως .

Ακόμα και στην αρχαιότητα πριν γίνει γνωστό από τους Εβραίους το όνομα του Θεού ,οι Έλληνες φιλόσοφοι πίστευαν σε αυτόν και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν μαρτυρικό θάνατο

Μόνο να διαβάσεις το “σπήλαιο του Πλάτωνα” καταλαβαίνεις ,είχαν κατανοήσει πράγματα ακατανόητα για την εποχή τους .

Το έργο των Ελλήνων φιλοσόφων , τα λόγια τους σε αρκετά σημεία ταυτίζεται ,με το έργο και τα λόγια των αργότερα “Πατέρων ” της Ορθοδόξου Εκκλησίας .

Αν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί η Ελλάδα και στην αρχαιότητα διέπρεψε ,γιατί ακόμα και τότε πίστεψαν σε “έναν και μοναδικό Θεό “.Ο Θεός λοιπόν που υπάρχει μέσα σε όλους τους ανθρώπους ,έγινε αντιληπτός από τους Έλληνες φιλοσόφους , πριν φανερωθεί στους Εβραίους .

Κατάρα μοιάζει να είσαι Έλληνας ,γιατί όταν απομακρυνθεί ο Έλληνας από τον Θεό Πατέρα , έχοντας γευθεί το μεγαλείο που του χαρίζει η “χάρη του θεού ” πέφτει στην πλάνη ότι εκείνος το έκανε ..τότε αρχίζουν τα δύσκολα και το αποδεικνύει η ιστορία .

Όμως αυτά τα “πνευματικά ” έργα του Έλληνα ,ο ίδιος τα “καταστρέφει ” ,γιατί δεν αντιλαμβάνεται ,ότι είναι δώρα της “χάρης του Θεού ” .Έτσι έρχονται οι “κατάρες ” η καταστροφή του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού ,η καταστροφή του Βυζαντίου ,η “τουρκοκρατία ” ,τα “μνημόνια ” .

Σαν “θεία δίκη ” στην αλαζονεία μας ,που μας “ταπεινώνει ” και μας επιστρέφει στην αγκαλιά του τριαδικού Θεού .Αυτός όμως μας υπεραγαπάει εμάς τους Έλληνες ,γιατί παρ όλη την αμαρτωλότητα μας ,έχουμε μέσα μας την Ορθοδοξία και την σπίθα να σιγοκαίει παντοτινά
Έτσι και τώρα μετά την ταπείνωση των “μνημονίων ” ήρθε η ώρα για να επιστρέψουμε στον “Πατέρα” που μας αγαπά και μας συγχωρεί .Όπως κάνει πάντα ,γιατί ξέρει ότι είμαστε αδύναμοι άλλα καλοί μέσα μας .

Ας ετοιμαστούμε , μήπως ήρθε η ώρα να διδάξουμε ξανά τον κόσμο , στην σωστή Πίστη και την Ορθοδοξία ,εις το όνομα του Πατρός ,του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ;
Ας βιαστούμε γιατί θα έρθει σας αστραπή ,μην μας βρεί απροετοίμαστους ,Αγρυπνείτε !!!

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

“Αγρυπνείτε και εργάζεσθε τα έργα του φωτός”

Add a Comment

Your email address will not be published.