Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Το “υπερόπλο”της Ορθοδοξίας ,ο δρόμος προς την “Φώτιση

Όταν και εφόσον μετανοήσει κάποιος , μετά από κάτι που του “έτυχε” ή για κάποιο άγνωστο και αόριστο λόγο ,που δεν παίζει ρόλο .Στρέφεται μπορεί κάποια στιγμή ,προς τον Χριστό , η ζωή του εκ ‘ βάθρων διαφοροποιήται .

Γίνεται μία “οντολογική” αλλαγή, της οπτικής που βλέπει τα πράγματα .Αρχίζει τον δικό του “αόρατο πόλεμο ” που είναι εσωτερικός και δεν έχει καμιά σχέση ,με αυτό που ήταν .

Καταλαβαίνει πλέον τα δύο “κέντρα ” της ύπαρξης του ,τους δύο “αντιμαχόμενους” κυβερνήτες πουπολεμούν για να πάρουν την διακυβέρνηση του .Την διάνοια (εγκέφαλο) ή οποία είχε τον έλεγχο και προσπαθεί μόνιμα να τον αποκτήσει και να τον διατηρήσει και την ψυχή με κέντρο της την καρδιά ,τον “οφθαλμό της ψυχής ,που είναι ο πραγματικός “κυβερνήτης “του .
Η μόνιμη προσπάθεια της διάνοιας είναι να στέλνει “σκέψεις” στην Ψυχή .Αλλά δεν είναι η “διάνοια” που γεννά τις σκέψεις ,αλλά ο “εξωτερικός παράγοντας ” διάβολος που ψιθυρίζει συνεχώς στον άνθρωπο ,στο αυτί του ,ψέματα ,προτροπές κ.α .

Αν ο άνθρωπος αφήσει τις επίμονες σκέψεις ,τους λογισμούς δηλαδή ,να περάσουν στην ψυχή του ,
ειδικά στο κέντρο της ,την καρδιά αυτά τα ,”δηλητήρια” ,”μιάσματα” .τα πάθη που υπάρχουν μέσα του ξυπνούν και τον βασανίζουν και τον οδηγούν στην καταστροφή (Φιλαυτία,Φιληδονία ,Φιλαρέσκεια,Φιλαργυρία. γαστριμαργία,λαιμαργία και εκατοντάδες άλλα ..) Δείτε την “παχυσαρκία,την ανάπτυξη της “ερωτικής μην τρελαθούμε διαβολοβιομηχανίας” ,των βιασμών ,εκτρώσεων ,κάθε είδος έγκλημα κατά άλλων και κατά του ιδίου μας του εαυτού .
Και όμως τόσο απλό είναι ,άλλα η καταπολέμηση του είναι με έναν και μόνο τρόπο ,πιστέψτε το !!!!

‘” ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ” λέγεται .

Πριν οι λογισμοί σου καταλάβουν το “είναι ” σου διάνοια ,ψυχή και το κέντρο της .Βγάζεις το “πυροβόλο” που λέγεται “νοερά προσευχή ” και με επιμονή πυροβολείς για να διώξεις κάθε “εισβολέα ” .
Θέλει επιμονή ,πίστη και θέληση και γίνεται ένα απίστευτο θαύμα . Πολλά τα είδη “πυρομαχικών” τα οποία στην αρχή χρειάζεται συνεχή χρήση και όσο περνάει ο καιρός “αυτοματοποιήται” στον χώρο της καρδιάς .
Δεν είναι μόνο για τους μοναχούς και τις μοναχές ,είναι για κάθε “ψυχή ” που θέλει να προστατευτεί και όλοι χρειαζόμαστε προστασία ,είμαστε “Ψυχοπνευματικές” υπάρξεις ,καταλάβετε το !!!

Μετά το όπλο γίνεται “υπεραυτόματο ” και πυροβολάει μοναχό του , μέσα συνεχώς διατηρώντας μας “καθαρούς ” και με μοναδικό κάτοικο και χειριστή της καρδιάς μας τον Χριστό !!!

Όμως να ξέρετε οι “αλλαγές” θα “κακοφανούν” ακόμα και σε ανθρώπους που νομίζατε ότι σας αγαπούν .
Τότε θα καταλάβετε σε τι “ύπνο ” βαθύ είσασταν και θα πρέπει να μάθετε να αγαπάτε ,αλλά να μην συνανατρέφεστε αυτούς που σας “σκανδαλίζουν ” ,θέλουν το “πνευματικό ” καλό σας .
Τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι κάνουν και γιατί .Όταν θα καταλάβετε ,απλά θα προσεύχεστε και για αυτούς να “προχωρήσει ” το σχέδιο του Θεού γρηγορότερα .Για όλους και την σωτηρία μας υπάρχει Θείο σχέδιο .Στο χέρι μας είναι αν θα γίνουμε “συμμέτοχοι ” ή “αμέτοχοι “

Καλό Αγώνα

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

Add a Comment

Your email address will not be published.