Ο Όρμπαν αποκαλύπτει: Οι χώρες της Ε.Ε πλήρωσαν 1,55 δισεκατομμύριο ευρώ για να αυξήσουν τον…«πλούτο»

Ταράζει και πάλι τα «νερά» η Ουγγαρία.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, πάνω από δυο εκατομμύρια μετανάστες, έλαβαν δωρεάν ανώνυμες χρεωστικές κάρτες!

«Πάνω από δύο εκατομμύρια μετανάστες έχουν λάβει ανώνυμες χρεωστικές κάρτες. Γι αυτές, δαπανήθηκε το ποσό των 500 δισ. Φιορινιών» (1,55 δισ. Ευρώ) ανέφερε ο επικεφαλής της Ασφάλειας τουΟύγγρου Πρωθυπουργού, György Bakondi στον σταθμό τη χώρας M1.

Ο κ. Bakondi είπε ότι οι κάρτες είναι παράνομες, αφού αφενός μεν οι ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να κατέχουν ανώνυμες τραπεζικές κάρτες, ενώ αφετέρου, οι μετανάστες που έχουν τις ανώνυμες αυτές κάρτες δεν μπορούν να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως «οι προσπάθειες της ΕΕ να νομιμοποιήσει την παράνομη μετανάστευση, όπως περαιτέρω χρήση των καρτών αυτών από τους μετανάστες ή καθιέρωση νόμιμων οδών μετανάστευσης, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, τον πολιτισμό και την οικονομία των Ούγγρων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών».

Κατά τη γνώμη του γενικού συμβούλου ασφαλείας, η ΕΕ δεν θέλει να σταματήσει τη μετανάστευση, αλλά να την νομιμοποιήσει.

«Η Ουγγαρία, ωστόσο, δεν συμφωνεί με αυτό. Η άποψη της Ουγγαρίας είναι ότι το πρόβλημα δεν πρέπει να εισέλθει στην Ευρώπη, αλλά ότι, αντιθέτως, πρέπει να παρέχεται βοήθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα στις χώρες από όπου έρχονται οι μετανάστες», πρόσθεσε.

Ο κ. Bakondi ανέφερε επίσης ότι ο καλός καιρός έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μεταναστών στα Βαλκάνια.

Την ίδια ώρα, μια Δανέζα δεξιά πολιτικός, η κ. Marie Krarup από το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DPP) μιλάει σχετικά με τη Σουηδία σε συνέντευξή της στο σουηδικό ειδησεογραφικό περιοδικό Fokus και απευθύνει έκλληση να…ξυπνήσουν οι Σουηδοί πριν να είναι αργά.

«Όταν η Σουηδία πάψει να είναι…σουηδική, θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», λέει.

Περιγράφει τη σουηδική μεταναστευτική πολιτική ως «χαλαρή και αδύναμη». Η Σουηδία «δεν καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνη είναι η μαζική μετανάστευση», λέει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει πως βλέπει τη γειτονική χώρα ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

«Έχουμε πολλά κοινά με τους Σουηδούς και είμαστε πολύ κοντά σαν χώρες, αλλά όταν γίνονται de facto ένα αραβικό κρατίδιο της Μέσης Ανατολής, δεν μπορούμε να έχουμε πλέον πολλά κοινά».

Το Fokus αναφέρει επίσης ότι ο Καρπούπ και το DPP(ακροδεξιό Δανικό κόμμα) δεν θέλουν οι μετανάστες να μαθαίνουν δανικά ή να εργάζονται, αλλά πρέπει να στέλνονται πίσω στις χώρες τους, το συντομότερο δυνατόν.

«Εάν σας χορηγηθεί άσυλο, θα λάβετε προσωρινή άδεια παραμονής, με σκοπό να διαμείνετε στη Δανία έως ότου αποσταλείτε στο σπίτι σας. Και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να στέλνετε σπίτι ανά πάσα στιγμή», προσθέτει.

Η Marie, καταλήγει λέγοντας στο περιοδικό πόσο σοκαρισμένοι ήταν οι συνεργάτες της όταν επισκέφτηκαν το Μάλμε (πόλη της Σουηδίας γνωστή για τον…«πολυπολιτισμικό πλούτο» της) και είδαν τα γκέτο και την εγκληματικότητα με τα μάτια τους.

Add a Comment

Your email address will not be published.