ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: Πως οι Έλληνες μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο τον πλανήτη – Συγκινητικές εικόνες στην Αργεντινή

Η «λύση» απέναντι στον σκοταδισμό είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ…

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια και Ιδρύτρια του «i love dyslexia» (ILD), του πρώτου διεθνούς εξειδικευμένου χώρου ολιστικής διδακτικής των Αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Στο ρεπορτάζ που θα δείτε, βρίσκεται στην Αργεντινή, όπου κατόρθωσε με μία μέθοδο, η οποία έχειελληνική ρίζα να διδάσκεται για αρχή σε 500.000 παιδιά στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Με αυτή την μέθοδο θα μπορεί να διδαχθεί με απόλυτη επιτυχία σε παιδιά και ενήλικες με δυσλεξία η αγγλική γλώσσα.

Όπως αναφέρει η καθηγήτρια σκοπός είναι να μεταλαμπαδευτεί η αρχαιοελληνική σκέψη σε όλον τον πλανήτη, με την ελληνική ιδέα να γίνεται κομμάτι της Δημόσιας Παιδείας στην Αργεντινή.

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς τους σκοπούς του προγράμματος, ωστόσο ένα είναι το σίγουρο:

Η Ελληνική Σκέψη, σε αντίθεση με την υποβαθμισμένη Παιδεία που προωθείται παγκοσμίως, είναι σε θέση να λύσει όλα τα προβλήματα μάθησης, καθώς βασίζεται στην μαθηματική λογική, η οποία δημιουργεί παραγωγικούς και δημιουργικούς ανθρώπους και όχι άβουλα όντα.

Οι Έλληνες, αυτοί που έχουν όνειρα, φαντασία και δημιουργικό μυαλό και όχι οι, την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία φέροντες, μπορούν να δώσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη το Φως της Γνώσης αλλά και τον τρόπο έρευνας αυτής.

Δείτε το βίντεο με τους Αργεντινούς να αποθεώνουν την ελληνική μέθοδο διδασκαλίας:

ΦΩΤΟ: Pexels

el.gr

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.