ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ…

Αντιγράφω απο Βικιπαίδεια:

«Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους θύτες τους, μερικές φορές σε σημείο που να τους υπερασπίζονται και να ταυτίζονται με αυτούς. Είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς τους θύτες του. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα υπό το πρίσμα του κινδύνου ή ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα.»

Και πάμε στα δικά μας:

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ Νο1:

Δεκαετίες τώρα το ίδιο πολιτικό σύστημα ωθεί τη χώρα προς το γκρεμό αλλά κατά τα άλλα συνεχίζει και απολαμβάνει τη στήριξη και την ψήφο του πόπολου, το οποίο προβάλλει μια σθεναρή αντίσταση σε ο,τιδήποτε νέο ή διαφορετικό του προταθεί. Και ας ρίξουμε ένα βλέφαρο στα κατορθώματα όσων κυβέρνησαν τη χώρα από το 1967 (για να μην πάμε πιο παλιά) μέχρι και σήμερα και συγκεκριμένα στην εξέλιξη του δημόσιου χρέους:

1. 1967 χρέος 38,7 δις δραχμές ή 20% του ΑΕΠ

2. 1974 χρέος 115 δις δραχμές ή 22% του ΑΕΠ

3. 1981 χρέος 672 δις δραχμές ή 29,7% του ΑΕΠ

4. 1989 χρέος 9200 δις δραχμές ή 65,7% του ΑΕΠ

5. 1993 χρέος 68,8 δις ευρώ ή 111,8% του ΑΕΠ

6. 2009 χρέος 298 δις ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ

7. 2018 χρέος 335 δις ευρώ ή 182,2% του ΑΕΠ

Δεν τα κατάφεραν και άσχημα! Νομίζω; Με γοργά και σταθερά βήματα κατόρθωσαν και βούλιαξαν τη χώρα αρχικά από οικονομικής άποψης και τώρα πλέον μπήκαμε και στα βαθιά και δε σκοπεύουν, να αφήσουν τίποτα όρθιο. Γιατί βεβαίως βεβαίως ενός κακού μύρια έπονται και η οικονομική υποδούλωση της χώρας συνεπάγεται ολοκληρωτική υποδούλωση και μετατροπή της σε αποικία.

Ο δικομματισμός, που μας κατέστρεψε καλά κρατεί στην Ελλαδίτσα μας και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα αποτελούν απλά τους δορυφόρους αυτού του μοντέλου, που έχουν βολευτεί με κάποιες καρέκλες και ασκούν υποτίθεται αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς!

Και συν τοις άλλοις με την αγαστή συνεργασία των βοθροκάναλων καλλιεργείται στο μα@@κα ΄Ελληνα η ψευδαίσθηση, ότι, αν βγει από το κουτί του και τη σιγουριά, που αυτό του προσφέρει … ουαί και αλίμονό του: θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως, θα εμφανιστούν χερσαία και θαλάσσια τέρατα, θα επανέλθουν οι επτά πληγές του Φαραώ, θα συμβούν σεισμοί, λοιμοί, λιμοί, καταποντισμοί και θα μας καταπιεί η μαύρη τρύπα!

Α! Και μην ξεχάσω! Οποιαδήποτε ψήφος, που δεν πάει σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ή αλλιώς κόμματα εξουσίας θεωρείται ουσιαστικά χαμένη ψήφος! Και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Ο ξύπνιος ο ΄Ελληνας, που το παίζει και ξερόλας και όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει έχει μπει για τα καλά σε αυτό το τρυπάκι και δε λέει, να κουνήσει ρούπι! Και ως εθισμένος στο σανό και στο κουτόχορτο και ως «υπεύθυνος πολίτης» ψηφίζει δαγκωτό τους θύτες του: αυτούς, που τον οδήγησαν στην εξαθλίωση και θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και στον αφανισμό!

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ Νο 2:

Το 62% των Ελλήνων λέει «ναι» στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, ενώ το 21% θα ψήφιζαν υπέρ του Grexit.

Οι 6 στους 10 ΄Ελληνες είναι μενουμευρωπαίοι και δεν αλλάζουν με τίποτα. Δε σκοτίζονται, αν κάνει κουμάντο η «ισχυρή» Γερμανία και οι τραπεζίτες, αν έχουμε ολάνοιχτα τα σύνορα και έχουμε καταντήσει αποθήκη ψυχών, αν μέσα σε όλα τα προβλήματα, που είχαμε μας φορτώθηκε άλλο ένα, το μεταναστευτικό! Ούτε αν μας ζητούν, να αλλάξουμε την ιστορία ή και τη θρησκεία μας ακόμα!

Και βεβαίως βεβαίως θέλουν και ευρώ «πάση θυσία»! Και, αν δεν απατώμαι, τις θυσίες τις νιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας:

Σε ποιες να πρωτοαναφερθώ; Στη φτωχοποίηση των Ελλήνων; Στις χιλιάδες αυτοκτονίες; Στη μετανάστευση των νέων μας; Στις λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία από την πείνα; ΄Ομως εμείς εκεί! Πετύχαμε την παραμονή μας στο ευρώ και εξαρτώμαστε από την ΕΚΤ, που ανοιγοκλείνει τις στρόφιγγες κατά το δοκούν εφαρμόζοντας τη δοκιμασμένη και πάντοτε επιτυχημένη τακτική του καρότου και του μαστίγιου!

Οπότε, παίδες, με βάση τα δύο προαναφερόμενα σύνδρομα μας βλέπω, να είμαστε του γιατρού! τώρα θέλετε του ψυχολόγου θέλετε του ψυχίατρου, διαλέγετε και παίρνετε! ΄Αλλωστε, ως γνωστόν είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο! Και θεωρούμε, ότι τρελός είναι αυτός, που βρίσκεται στην απέξω! Και εξηγούμαι:

Αυτός, που επιμένει, να βγαίνει από το κουτί και να ψηφίζει αντισυστημικά.

Αυτός, που βλέπει την Ε.Ε. με σκεπτικισμό.

Αυτός, που θεωρεί, ότι το ευρώ παράγει χρέος και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση του ΄Ελληνα.

΄Ολοι οι άλλοι, τα πρόβατα, που υπακούν τα όσα λένε τα παπαγαλάκια των βοθροκάναλων και οι πολιτικάντηδες, που κάνουν τις περαντζάδες τους σε αυτά και που δεν τολμούν, να κάνουν την ανατροπή και την υπέρβαση και να στείλουν τους πάντες (πουλημένους πολιτικούς, Ε.Ε. και ευρώ) στα τσακίδια, αυτοί είναι οι «λογικοί».

ΟΚ, παίδες! Αν έτσι νομίζετε έτσι είναι! ΄Ομως, πριν πάτε αυτή ή την επόμενη ή οποιαδήποτε άλλη φορά στην κάλπη, θυμηθείτε:

Μια σφαίρα μπορεί να σκοτώσει ένα πρόσωπο.. 
Μια ψήφος όμως, μία λάθος ψήφος μπορεί να
» σκοτώσει» ολόκληρο το Έθνος μας!

ΟΚ, παίδες;

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Add a Comment

Your email address will not be published.