Μου εμφανίστηκε ολοζώντανος ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης στο Καθολικό της Μονής»

*Από το βιβλίο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)

~ «Στις 15 Δεκεμβρίου 2012 ήλθα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ», κατέθεσε από τηλεφώνου στις 25/10/2013 ο κ. Κωνσταντίνος Παλιούρας, αξιωματικός από την Αθήνα.

«Έκανα προσευχή στον Ναό, άναψα το κεράκι μου και λίγο πριν φύγω ένας «Ιερέας» βγήκε από το ιερό φορώντας πετραχήλι. Με πλησίασε και με ρώτησε αν ήθελα κάτι. Του ζήτησα να προσευχηθεί για την μητέρα μου, που ήταν βαριά άρρωστη. Ο Ιερέας μου διάβασε διάφορες ευχές και μου είπε να πω στην μητέρα μου να εξομολογηθεί και να ετοιμαστεί το συντομότερο.

– Ποιο το όνομά σας, πάτερ, ρώτησα.

– Πάτερ Ιάκωβος, παιδί μου, μου απάντησε.

Πήρα την ευχή του και έφυγα για την Αθήνα. Σε λίγες μέρες πήρα τηλέφωνο στο Μοναστήρι και ζήτησα τον π. Ιάκωβο. Σάστισα, όταν μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος από τους Πατέρες με αυτό το όνομα. Έκλεισα το τηλέφωνο σκεπτόμενος ότι κάποιο λάθος θα είχε γίνει.

Η μητέρα μου εκοιμήθη στις 7-1-2013, αφού πρώτα τακτοποιήθηκε πνευματικά. Κάποια γνωστή κυρία άργησε να πληροφορηθεί την εκδημία της μητέρας μου και μίλησε μαζί μου στο τηλέφωνο στις 22/10/2013. Στην συνομιλία αναφέραμε και το γεγονός που είχε συμβεί στην Ιερά Μονή με τον «Ιερέα» π. Ιάκωβο. Η κυρία με ρώτησε πως ήταν ο Ιερέας αυτός. Τον περιέγραψα και εκείνη μου είπε ότι έτσι ήταν ο Γέροντας Ιάκωβος, που κοιμήθηκε πριν 22 χρόνια και τον οποίο η ίδια είχε γνωρίσει!».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒     ΕΔΩ

simeiakairwn

Add a Comment

Your email address will not be published.