Γ. Τράγκας: Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος – Κώστα Καραμανλή άργησες να μιλήσεις

Εάν θέλεις διαρκή ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο έλεγαν οι Λατίνοι. Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος. Εάν δεν συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να προασπίσουμε τα εδάφη μας, τα νησιά μας, θα πρέπει να κάτσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, από το οποίο θα σηκωθούμε ακρωτηριασμένοι και έτοιμοι, ως αδύναμοι, για νέες υποχωρήσεις.

Όλοι μιλάνε πλέον για αυτό που έρχεται. Ο αμαρτωλός πολιτικός κόσμος που άνοιξε την κερκόπορτα του μνημονίου, ευθέως πλέον αναφέρεται στην απειλή της Τουρκίας και στον πόλεμο που έρχεται, δηλώνοντας ότι θα αντισταθεί.

Ο αμαρτωλός κόσμος που άφησε τους Γερμανούς και τους περίφημους ευρωπαίους εταίρους να σκάψουν την οικονομία και την άμυνα της Ελλάδος, που δέχθηκε την ισοπέδωση των Ελλήνων, τώρα ανακαλύπτει ότι δεν έχει πλάτες και στρέφεται τόσο απέναντι στον Αμερικανικό παράγοντα, όσο και στους περίφημους ευρωπαίους εταίρους.

Στα διαλείμματα των ανούσιων και βλακωδών διαξιφισμών του, ανακαλύπτει ότι η πατρίδα κινδυνεύει, επειδή αυτός είπε τόσα ΝΑΙ.

Μετά τον Μητσοτάκη, που πρόσφατα και μετά την αναχώρηση του κου Πομπέο εξαπέλυσε βολές κατά των ΗΠΑ και του Αμερικανού Προέδρου κου Τραμπ, η ομιλία του κου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη με αιχμές κατά των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ήρθε να φωτίσει περισσότερο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ολομόναχη, χωρίς τις πλάτες των υπερδυνάμεων και χωρίς ουδεμία κάλυψη από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Ο Καραμανλής για μια ακόμη φορά στην καριέρα του στάθηκε εναντίον των Αμερικανών και είπε ότι έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από την απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ, που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας.

Η ομιλία του κου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίστηκε από τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης ως διασπαστική της κυβερνητικής γραμμής και ένδειξη κινητοποίησης του Καραμανλή και των Καραμανλικών ενόψει κρίσιμων αποφάσεων και πολύ άσχημων εξελίξεων για τη χώρα. Δηλαδή, ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει, όπως ο Θείος του μετά από εθνική κρίση.

Από την άλλη πλευρά, οι προσκείμενες στον Μητσοτάκη εφημερίδες, εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασαν την ομιλία του και στις μεσαίες σελίδες τοποθέτησαν το ρεπορτάζ για την ομιλία του με αρκετά ειρωνικά σχόλια και κάπως χλευαστική περιγραφή για την οργάνωση της ομιλίας και τα χειροκροτήματα που τον υποδέχθηκαν. Είναι σαφέστατο και οφθαλμοφανέστατο, ότι υπάρχει ρήξη μεταξύ του Μητσοτακέικου και των Καραμανλικών της ΝΔ.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο δημογραφικό και στη γήρανση του πληθυσμού.

Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο.

Όσα έχω πει σε εκατοντάδες εκπομπές μου, για όσα έχω προειδοποιήσει, δυστυχώς επιβεβαιώνονται ένα προς ένα.

Οι συρμοί της Βίας θα συγκρουστούν αναπόφευκτα, γιατί ουδείς πιστεύει ότι θα υπάρξει πολιτικός και κυβέρνηση που να υπογράψει συμφωνίες παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ήδη η συμφωνία των Πρεσπών κατέδειξε τις μεγάλες αδυναμίες της. Όπως είπε ο Καραμανλής, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, τη σύγκρουση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους, «όσα πετύχαμε στις Πρέσπες δεν αξιοποιήθηκαν!».

Αν θέλουμε διαρκή ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο.

Πρέπει τα νησιά να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και πρέπει με τον άλφα ή βήτα τρόπο να σταματήσει η υποδοχή και ο δεξαμενισμός μουσουλμάνων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να κουνήσει δαχτυλάκι σε περίπτωση που συγκρουστούμε με την Τουρκία. Ούτε Γερμανοί, ούτε Βέλγοι, ούτε Ολλανδοί, ούτε Δανοί πρόκειται να υπερασπιστούν τα εδάφη μας.

Αντίθετα, το Βερολίνο φρόντισε να μας ξεζουμίσει μέσω των μνημονίων που υπέγραψαν όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου και του κου Καραμανλή, του κου Μητσοτάκη, του κου Τσίπρα και όλων των στελεχών του πολιτικού κόσμου. Τώρα βέβαια όλοι αντιλαμβάνονται πόσο άφρονες είναι.

Αντιλαμβάνονται ότι μόνοι μας πρέπει να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Αντιλαμβάνονται ότι οι απέναντι έχουν πλάτες. Ο κος Καραμανλής, μετά από τον κο Μητσοτάκη αναφέρθηκε και αυτός στις συστάσεις του κου Πομπέο και στις αδυναμίες της Ευρώπης.

Ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να στέλνει καθημερινά και κάθε στιγμή μήνυμα ενότητας και όχι διάσπασης.

Ο αρχηγός του ISIS, αυτός που αποκεφάλιζε ανθρώπους, αυτός που συντόνισε ένα πλήθος επιθέσεων κατά διαφόρων στόχων στην Ευρώπη είναι νεκρός. Εξουδετερώθηκε – όπως και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν- από ομάδα επίλεκτων Αμερικανών κομάντος.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 200 κομάντος που έχουν τη βάση τους στην Αρντιλ, στην πολυπληθέστερη πόλη του Βόρειου Ιράκ, έτοιμοι να δράσουν με ελικόπτερα μπλακ χοκ, εφοδιασμένα με αθόρυβους κινητήρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Τραμπ, ο Μπακ Αλ Μπαγκντάντι πέθανε σα δειλός, κυνηγημένος από τους κομάντος και τα σκυλιά τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το θάνατο του στυγνού δολοφόνου, σε μια στιγμή που υπάρχουν πολλές αντιδράσεις εναντίον του για το θέμα του υιού Μπάιντεν αλλά και για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε και πήρε στο θάνατο και τρία παιδιά που ήταν μαζί του.

crashonline.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.