Την υπογραφή μας προσέχουμε που την “βάζουμε”. ..Εδώ όμως την βάζουμε δίχως δεύτερη σκέψη και με κλειστά μάτια….για την Αγία Σοφία μας : 20.000 και πλέον υπογραφές….

Διάβασα το άρθρο της Αθηνάς Αντωνιάδου …στην Τρικλοποδιά και θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να σας το μεταφέρω, διότι ,,,,ενώ την υπογραφή μας προσέχουμε που την βάζουμε. Εδώ όμως την βάζουμε δίχως δεύτερη σκέψη και με κλειστά μάτια….Είναι για την Αγία Σοφία μας, το Μέγα μοναστήρι, το Σύμβολο της Χριστιανικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας.

Ο πόλεμος πλέον εισήλθε και επίσημα στην Πνευματική του Διάσταση, μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Ο εχθρός ο ορατός και ο αόρατος δείχνει την τον ενοχλεί, δείχνει τι πραγματικά θέλει, ποιός είναι ο στόχος του

Κάντε ότι προστάζει η Συνείδηση σας , η Ψυχή σας. Και με αφορμή ένα σχόλιο μιας αναγνώστριας σε δημοσίευση μου έγραψε μπράβο που δημοσιεύσω ανάλογα άρθρα, θα ήθελα να αναφέρω ότι….

Άλλοι δώσανε την ζωή τους για τα Ιερά και τα όσια και εγώ ο ελάχιστος ένα ποστ. Με τιμά ο λόγος σου, αλλά ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ το μπράβο.

Όχι σε τζαμί η Αγιά Σοφιά

Εδώ κάτω σας παραθέτω το άρθρο της Αθηνάς. Αντωνιάδου..

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες μέσω διαδικτυακής πρωτοβουλίας (βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν υπογράψει περισσότεροι από 20.000 ) ζητούν ενυπογράφως απαντήσεις και ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών (όχι χλιαρές δηλώσεις / καταδίκες, όχι αναβολές).
Για τη συμμετοχή σας πατήστε εδώ : https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/eyropaiki_epitropi_unesco_ohi_se_tzami_i_agia_sofia/?fbclid=IwAR0GeHKazTkeahomF_L438nXB_IC4SBzgZ1KvqJrc5RPdHjqwp7enSjaCuo«…Με μια ψυχρή απόφαση (στις 10.07.2020), η Τουρκία αγνόησε τις προτροπές των ηγετών του κόσμου και της Ε.Ε. ώστε να μην προβεί σε αλλαγή του status της Αγίας Σοφίας. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί  μια ολιγόλεπτη συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας που θα αποφάσιζε την τύχη ενός από τα εμβληματικότερα μνημεία χριστιανικής ναοδομίας.

Αναμφισβήτητα, η απόφαση προκαλεί  λύπη και είναι βέβαιο πως το θλιβερό αυτό γεγονός θα βρει τόσο τον απανταχού ελληνισμό όσο και τη Χριστιανική κοινότητα ενωμένους.

Λέγεται πως η λήθη μόνο μπορεί να σβήσει  ιστορίες, αξίες, ρίζες ακόμη και σύμβολα, ενώ ίσως κάποιοι  εσφαλμένα να πιστεύουν πως αυτό θα συμβεί.

Θα διαψευστούν!

Δεν ξεχνούμε! Όπως δεν ξεχάσαμε ποτέ τις 353.000 ψυχές (Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου) που ζητούν δικαίωση, αλλά και τους Κύπριους αδελφούς μας…», όπως αναφέρεται χαρακτηρίστηκα στη διαδικτυακή επιστολή / ψήφισμα.

Οφείλουν να απαντήσουν ακόμη και σε έναν άνθρωπο / Ευρωπαίο πολίτη, πόσο μάλλον στους χιλιάδες που το έχουν υπογράψει και το έχουν οι ίδιοι αναδείξει στα ΜΜΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει σαφή θέση, η οποία θα συνοδεύεται από ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Οφείλουν να απαντήσουν με πράξεις !!

Η διαδικτυακή επιστολή-ψήφισμα που απευθύνεται στην Ε.Ε, UNESCO, Ελληνική και Κυπριακή Βουλή λέει ΟΧΙ σε τζαμί η Αγ. Σοφία, ενώ:

α) H Ευρωπαϊκή επιτροπή ερωτάται:

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε η Τουρκία ως υπό ένταξη μέλος της να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αξίες και θρησκευτικές αρχές που την διέπουν;

– Θα εξακολουθήσει ο μηχανισμός προενταξιακής βοήθειας (ΜΠΒ) και μια σειρά κοινοτικών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών μέσων να παρέχουν στην Τουρκία πρόσβαση σε κονδύλια, τελωνειακή διευκόλυνση αλλά και να υπογράφονται δηλώσεις (βλέπε «Κοινή Δήλωση» Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό κ.α), όταν η ίδια απομακρύνεται από τις επιταγές του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, τις αξίες αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές του σεβασμού μνημείων προστατευόμενης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ;

– Ποια είναι τα απαραίτητα μέτρα που θα λάβει η Ε.Ε, ώστε αυτά να οδηγήσουν σε επανεξέταση της εν λόγω Τουρκικής απόφασης ;

β) Η UNESCO καλείται να αποτρέψει έστω και τώρα με νομικά ή άλλα επιχειρήματα τη μετατροπή του status quo της Αγ. Σοφίας, ενώ ερωτάται εάν πριν την σχετική απόφαση είχε γίνει επίσημη γνωστοποίηση του κράτους μέρους της Σύμβασης στην UNESCO και εάν επίκειται σύγκληση της αρμόδιας 21μελούς διακυβερνητικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τις κατάλληλες λύσεις με γνώμονα τη διατήρηση της εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας του μνημείου;

Η Αγία Σοφία δεν θα ξεχαστεί!!

* Αντωνιάδου Αθηνά
Κοινωνιολόγος, blogger, Freelance writer
Επικοινωνία: 6946522418

Ευχαριστώ Αθηνά για το σημαντικό αυτό άρθρο σου, δεν σε γνωρίζω δεν έχει σημασία αλλά ελπίζω να το διαβάσουν το αρθρο σου όλοι οι Έλληνες απανταχού της Γης και να το υπογράψουν.

Ότι αφορά τα Ιερά και τα Όσια από όπου και αν προέρχονται να τα γνωστοποιούμε αμέσως και αν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε κιόλας

Αβραάμ Σκεντερίδης

( Οι Επιχ. Προτάσεις μου https://skenteridis.com/protaseis-gr/)


Πηγές : https://www.triklopodia.gr/ , https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/eyropaiki_epitropi_unesco_ohi_se_tzami_i_agia_sofia/thanks/?ajoeiob&lgpdname=%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AC%CE%BC

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.